Прогнозират 60 000 смъртни случая в САЩ от COVID-19 в следващите 3 седмици

Америка

Прогнозират 60 000 смъртни случая в САЩ от COVID-19 в следващите 3 седмици

4321
на 28.11.2020
Прогнозират 60 000 смъртни случая в САЩ от COVID-19 в следващите 3 седмици
Автор:   ПИК

Коронавирусната пандемия в САЩ бушува с опустошителна сила и не показва признаци на забавяне – Денят на благодарността в страната бе 24-ти пореден ден с над 100 000 нови случая, съобщи CNN. Хоспитализациите в четвъртък за 17-ти ден поред отбелязаха нов рекорд – с повече от 90 400 пациенти c Covid-19 в цялата страна, като смъртните случаи за денонощието са били над 1200.

Броят на жертвите в страната от началото на пандемията е повече от 263 000, като още 60 000 биха могли да загубят живота си през следващите три седмици, според прогноза на група експерти, публикувана от Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията тази седмица.

Един от тях заяви пред CNN в сряда вечерта, че броят на ежедневните смъртни случаи вероятно ще се удвои през следващите десет дни. Изследователите предупредиха, че семейните събирания за Деня на благодарността може да влошат още повече епидемията.

„Така ще наблюдаваме близо 4000 смъртни случая на ден, с което получавате още 60 000 смъртни случая само за около 20 дни", каза д-р Джонатан Райнер, професор по медицина в университета „Джордж Вашингтон“.

препоръчано


Пътуванията по случай Деня на благодарността биха могли да допринесат за още по-рязък скок на броя на заразените, предупредиха служители тази седмица, призовавайки американците да избягват пътувания. Много американци се вслушаха, но милиони други се качиха на самолетите в цялата страна миналата седмица.

"След седмица, по-вероятно две седмици, ще наблюдаваме скок след скок", предупреди д-р Уилям Шафнер, професор по инфекциозни болести в университета „Вандербилт“. „Предстои ни трудно време.“

Въпреки мрачните прогнози за следващите седмици д-р Шафнер припомни, че тенденцията може да се обърне при следните условия: „Ако всички се обединим, ако всички си носим маските и спазваме социалното дистанциране, тогава можем да променим тази тенденция до 2-3 седмици. И тогава ще видим спад в заразяването още преди да дойдат ваксините!“

Сподели:
Бомба x
Кои са най-сериозните и най-забавните зодии Кои са най-сериозните и най-забавните зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това