Програмата AlphaGo с трета победа срещу човек в играта Го

Джаджи

Програмата AlphaGo с трета победа срещу човек в играта Го

8305
на 12.03.2016
Програмата AlphaGo с трета победа срещу човек в играта Го
Автор:   ПИК

Информационната програма, създадена от Гугъл, спечели днес решаваща победа срещу южнокорейския световен шампион в играта Го в мач, целящ да определи кой – човекът или машината – е по-силен.

препоръчано

Програмата AlphaGo вече е с трета поредна победа в серията от пет партии в Сеул срещу Ли Се Дол, който е световен шампион от десет години. Макар в началото Ли да бе уверен в крайната си победа на турнира срещу машината, сега вече се бори, за да избегне съкрушително поражение в двете последни партии в неделя и във вторник, предава АФП.

Разработчиците на програмата за изкуствен интелект от филиала на Гугъл DeepMind, сравняват играта Го, измислена преди около 3000 г. в Китай, с Еверест на изкуствения интелект.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Какво представлява синдромът на хроничната умора Какво представлява синдромът на хроничната умора
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Бранимир Ботев с гореща прогноза: 8 партии могат да влязат в парламента при ниска активност. Българите искат експертно правителство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Бранимир Ботев с гореща прогноза: 8 партии могат да влязат в парламента при ниска активност. Българите искат експертно правителство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 95
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК