Прогрес за България в световната футболна ранглиста

Топ новина

Прогрес за България в световната футболна ранглиста

12849
преди 13 часа
Прогрес за България в световната футболна ранглиста
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Националният отбор на България се изкачи с едно място в месечната ранглиста на ФИФА и вече заема 81-ва позиция в света, става ясно от публикуваната от световната централа класация за септември.

препоръчано

По-рано този месец футболистите на старши треньора Илиан Илиев направиха 0:0 с Беларус и победиха с 1:0 Северна Ирландия в първите си два мача от Лигата на нациите. Това добавя още 7,18 точки към актива на "трикольорите", които вече имат актив от 1302,68 точки.

Непосредствено пред България са тимовете на Салвадор, Израел, Оман и Хондурас, докато след националите остават Гвинея, Боливия, Габон и Ангола.

От съперниците на българския тим в Лигата на нациите най-напред е Северна Ирландия - на 73-то място с 1339,64 точки. След това е Люксембург на 87-мо място с 1261,95 точки, а Беларус е на 97-ма позиция с 1229,07 точки, предава още БТА.

В челото на ранглистата няма никакви размествания спрямо класацията за август месец. Лидер е световният шампион Аржентина с 1889,02 точки. На второ място е Франция с 1851,92 точки, а тройката се допълва от европейския шампион Испания с 1836,42 точки. В топ 5 попадат още Англия и Бразилия.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК