Продължава окупацията на 272-ра аудитория

ЧАС ПИК

Продължава окупацията на 272-ра аудитория

5630
на 24.10.2013
Продължава окупацията на 272-ра аудитория

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Двама от протестиращите студенти прекараха нощта в 272-ра аудитория на Софийския университет. Огромен чаршаф с надпис "Окупация" е разположен в коридора на ВУЗ-а.

препоръчано

В момента обстановката в залата е спокойна, видя ПИК. Лекциите протичат нормално, не се забелязва напрежение.

 

Един от прекаралите нощта в Университета е докторът по история Константин Голев. Пред БНР той заяви, че няколко десетки души са искали да останат да нощуват в СУ, но са решили да се съобразят с препоръката на пожарната в сградата да не остават големи групи хора след 22 часа и затова са останали да нощуват само двама души.

 

Очаква се днес няколко преподаватели да говорят пред студентите в ролята на гост-лектори, поканени от самите студенти.

 

Протестът на студентите започва в сряда сутринта, когато в аудиторията лекция трябваше да чете предсседателят на Конституционния съд проф. Димитър Токушев. Студентите не позволиха на преподавателя в Юридическяи факултет да проведе лекцията си и възразиха срещу решението на председателствания от него съд да въстанови Делян Пеевски като депутат. Студентите обявиха, че окупацията ще продължи до петък. В декларация те призоваха за моралност и поискаха оставката на кабинета.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: От вчера съм скептичен за редовно правителство. Искам ПП веднага да ми кажат кой е кандидатът им за премиер (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: От вчера съм скептичен за редовно правителство. Искам ПП веднага да ми кажат кой е кандидатът им за премиер (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК