Произнесени са първите три присъди заради безредиците в Обединеното кралство

Европа

Произнесени са първите три присъди заради безредиците в Обединеното кралство

13791
на 07.08.2024
Произнесени са първите три присъди заради безредиците в Обединеното кралство
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Първите три присъди заради безредиците във Великобритания бяха произнесени. Това са първите присъди след вълната от насилие, заляла Великобритания след убийството с нож на три деца в крайбрежния град Саутпорт в Северозападна Англия.

Три години лишаване от свобода за упражнено насилие по време на антимюсюлмански бунтове миналата седмица получи 58-годишният Дерек Дръмонд.

препоръчано

Пред Кралския съд на Ливърпул той се призна за виновен за нападение над служител на спешна помощ и полицай.

Деклан Гийрън беше осъден на 30 месеца затвор, а Лиъм Райли получи 20 месеца за упражнено насилие срещу служители на реда и за расистки утежняващи елементи.

"Това е само върхът на айсберга", коментира прокурорът в Ливърпул, който смята, че започва "болезнен процес" за тези, които са избрали насилието и са смятали, че ще избягат от правосъдието.

Над 400 души са арестувани от началото на демонстрациите във Великобритания
В същото време полицията се готви за нови възможни бунтове в Англия след информацията за организирането на най-малко 30 протестни прояви.

"Правим всичко по силите си, за да гарантираме, че където и когато е нужен полицейски отговор - ще го има. Разположили сме адекватни сили за сигурност и успяваме да се справим с безредиците", заяви британският премиер Стармър.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов с ОЩЕ ОТГОВОРИ на въпроса защо трябва да се гласува (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов с ОЩЕ ОТГОВОРИ на въпроса защо трябва да се гласува (НА ЖИВО)
ново
Днес: 99
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК