Вход
София
Времето в София 21 o C

Прокуратурата готви съкрушителен удар срещу Цветан Цветанов

Прокуратурата готви съкрушителен удар срещу Цветан Цветанов

на 18.09.2013
1169
40
Прокуратурата готви съкрушителен удар срещу Цветан Цветанов

Софийската градска прокуратура готви тежък удар срещу бившият вътрешен министър Цветан Цветанов. Държавното обвинение ще изправи двама свой представители на съдебния процес срещу него. Единият от обвинителите е Калоян Ангелов, името на другия му колега засега се пази в тайна.

Цветан Цветанов ще се изправи на подсъдимата скамейка на 10 октомври по обвинениe за неупражнен контрол над използването на специални разузнавателни средства (СРС) в МВР. Според прокуратурата Цветанов е осуетил наказателно преследване срещу шефа на регионалната дирекция на БОП във Велико Търново Орлин Тодоров, като е отказал да разпише разрешение за прилагане на СРС.

По това обвинение - за това че като министър на вътрешните работи, въпреки задълженията си е отказал разпореждане за прилагане на СРС по досъдебно производство. Ако бъде признат за виновен, Цветанов може да получи от 1 до 6 години затвор.

"Не съм получил обвинителният акт.  Не е редно да коментирам преди да съм се запознал със съдържанието на обвинителните документи срещу г-н Цветанов", заяви пред ПИК адвокат Менко Менков.

Обвинението беше повод Цветанов официално да влезе в регистъра на бандитите. Бившият МВР шеф беше привикан в столичната полиция за полицейска регистрация. Процедурата е уредена от наредба, подписана от самия Цветанов. Бившият вътрешен министър отказа да му бъдат взети пръстови отпечатъци и ДНК-проба, за което беше глобен със 100 лв. По-късно обаче санкцията беше отменена с решение на Административния съд – София град с аргументите, че СДВР не е предоставило исканите в такива случаи доказателства за това, че е имало необходимост от предварителното изпълнение на разпореждането.

Цветанов е подал и втора жалба в съда, с която оспорва законността на административния акт на СДВР по същество.

Срещу Цветанов се води още едно разследване, което касае незаконно подслушване. Става въпрос за т.нар. “цецомобили” – автомобили на МВР, оборудвани с техника за подслушване. Скандалът се разгоря, след като лидерът на БСП Сергей Станишев прати до прокуратурата сигнал за това, че с апаратурата са подслушвани политически опоненти и бизнесмени с цел да бъдат притискани. Делото обаче беше забавено, след като основният експерт, нагърбен с техническата експертиза,  - проф. Евгений Николов, загина при катастрофа. Нещастният инцидент се случи само месец, след като прокуратурата повдигна обвинение на Цветанов за безконтролното подслушване.

Сподели:
Напиши коментар »
(40)
1
Поредните "закани" но както повечето вече са разбрали са за патаклама защото НЕ смеят да действат от прокуратурата както трябва и то единствено поради зависимостите си към ГЕРБ и "материалите" на Цвъчко.
2
Бай Ставри го чака с онворени обятия и свалени задръжки
3
отговор на коментар
Анев, ти си латентен педал!!!
4
Най-много Цецо да си обърше някой задни части с това обвинение ! Ха-ха !
5
Военният министър Ангел Найденов хвърли нова бомба в студиото на БНТ. Той обяви гордо, че той е предложил Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Само преди седмица пък креватната му партньорка Мая Манолова призна, че тя предложила Пеевски. Червената любовна двойка или са се вживели в ролята на камикадзета, които се надпреварват, кой първи ще умре на амбразурата за да спаси честта на лидера Станишев, или цинизмът им прелива и явно се подиграват с обществото, което 100 дни търси отговор на горещия кадрови въпрос. Найденов бе категоричен, че хората не се интересували вече от темата за Пеевски, а опозицията я използвали като алиби за атаки. Военният министър посочи, че исканият вот на недоверие за цялостна политика на правителството е несъстоятелен и показва неподготвеността на ГЕРБ. За 100 дни няма как да оцениш цялостната политика на едно правителство. Особено след като това правителство обезврежда мини, заложени от предишния кабинет. Математиката тук също не работи, проблемът е че нямат мотиви от опозицията. Освен това явно те разчитат на Атака, но дори и с нейните гласове, което общо прави 120, им трябва още един глас за да свалят кабинета. Не знам как ще гласуват от ДПС, но от БСП няма да имат подкрепа, обясни Найденов. С гордост той заяви, че няма провал на политиката на правителството в нито една сфера. Има ирония на ситуацията – партията която беше пометена и приключи преждевременно мандата си иска вот на недоверие. ГЕРБ бяха глухи и слепи за социалните нужди на хората, нямат морално право да говорят за социални проблеми сега. ГЕРБ се изявяват и като говорители на протеста и това ще им изиграе лоша шега, предупреди министъра на войната.
6
Този е поредния червен КУКУМИЦИН
7
ПОГЛЕДНЕТЕ НАГЛАТА И САМОДОВОЛНА УСМИВКА НА ЦВЕТАНОВ!СИГУРНИ ЛИ СТЕ ЧЕ ТОЗИ СУБЕКТ ЩЕ БЪДЕ ОСЪДЕН И ЧЕ ПРОКУРАТУРАТА Е ПОДГОТВИЛА СЪКРУШИТЕЛНИ ОБВИНЕНИЯ!ТОВА АКО СТАНЕ ,ЩЕ Е СИГНАЛ ЧЕ ИМА ТОТАЛНА ПРОМЯНА И НЕЗАВИСИМОСТ В ПРОКУРАТУРАТА,ЗАЩОТО ТЯ ДЕЙСТВАШЕ В УСЛУГА НА ГЕРБ-ЦВЕТАНОВ ПРЕЗ ЦЕЛИЯТ МУ МАНДАТ!
8
Дано съкрушителните обвинения да имат и съкрушителен ефект. Защото по времето на същия този Цветанов се наслушахме на много съкрушителни доказателства за престъпна дейност, които падаха като зрели круши в съда. Или ще се пвтри сценария - делото се връща за доразследване.
9
отговор на коментар
снимката не е особено актуална, т.е не е от днес .. , а мисля всички сме единодушни, че самодоволната усмивка от снимката ще се превърне в особено доволна дори след няколко дни в съжителство с бай Ставри в Софийския централен!
10
А дано, ама едва ли.
11
Въпросът "Кой предлoжи Пеевски?" има отговора си отдавна. А натрапчивото му всекидневно повтаряне е признак за идейно и практическо безсилие. Но "преди" него има други въпросчета: кой предложи Боко за главен секретар на МВР и за кмет на София? кой е автор на проекта ББ? кой предложи за вътрешен министър Цецо? кой вкара в политиката Фидосова? кой предложи Дянков за финансов министър?
12
Добре развит сценарий за канализиране на протестите, доминиран от ГЕРБ. В колаборация с десните партии, останали извън парламента, бившите управляващи са на път да се завърнат "целите в бяло". Не без помощта на "протестърите", разбира се. Напротив, тъкмо благодарение на гравитиращи около т.нар. Протестна мрежа, отдавна циркулира информация как, кога и какво е било планирано да се случи.
13
И това обвинение ще е толкова съкрушително, колкото проверката на НАП за имотното състояние на ЦЦ.По-скоро ще е оправдателно и пак Цв.Цв. ще се пъчи гордо.
14
Ново двадесет, докога с тези измислени обвинения на червените?!?!??
15
Най-новият виц: Прокуратурата готви съкрушителен удар срещу Цветан Цветанов ... :-))
16
На 29 август се провежда заседание на Гражданския съвет на Реформаторския блок. Петър Москов, който ръководи ГС, поставя въпроса дали съветът е съгласен представители на блока да договорят сътрудничество с ГЕРБ по време на септемврийските протести. Москов подчертава, че става дума само за ТЕХНИЧЕСКО взаимодействие тъй като "Протестната мрежа" иска максимално разширяване на масовката. В резултат двете страни се договарят да създадат условия за ескалация на протестите до края на септември, като се разчита преди всичко на ресурсите на ГЕРБ да "внесе" подкрепа от провинцията. Партийно организираните участници обаче не бива да водят партийна пропаганда, нито да носят партийни символи. РБ настоява лидерите на ГЕРБ да не използват ситуацията, за да създават впечатление за бъдеща коалиция с блока (твърди се, че бившите управляващи настояват за общо лого на протестните акции, но се съгласяват да няма такова).
17
Булка Цецо, ка перес ме каресте!!! Мляс!!!
18
На 4 септември сутринта се събират поне 5000 души, като до вечерта те вече са 10 000. ГЕРБ се ангажира да доведе половината хора. Същият ден те влизат в парламента и искат незабавната оставка на правителството. В следващите дни ГЕРБ внася вот на недоверие към кабинета "Орешарски". След очаквано отхвърляне на вота хората на Бойко Борисов напускат парламента и се обявява гражданско неподчинение. Междувременно е създадена организация и за масови протести не само в София, но и в други градове. Пристъпва се към блокиране на ключови транспортни комуникации. Пикът се планира за 22 септември
19
отговор на коментар
Кои са източниците на тази информация ...или дезинформация? Или пък си е манипулация?!
20
Омръзнаха ни "съкрушителните" брътвежи на прокуратурата, а вместо резултати има кръгла нула. В Чехия арестуваха и вече осъдиха министри, тук няма НИТО ЕДИН ОСЪДЕН МИНИСТЪР за последните 24 години.
21
Цялата история с обвиненията към Цветанов за мен е гавра!
22
бегай цецо,бегай
23
ХАЙДЕ БЕ ЦАЦАРОВ, ОСЪДИ НАЙ-НАКРАЯ ТОЯ МАФИОТ-ПРЕСТЪПНИК-ГЕРБЕРСКИ
24
Всичко това е скалъпено лично от СерГЕЙ, сигурна съм!
25
Поредното кухо дело за отвличане на вниманието.
26
То ще бъде влачено толкова, колкото и вадено тогава, когато потрябва.
27
В Европа и света няма политик, който да не се е оттеглил, когато срещу него е повдигнато обвинение.
28
Изключение правят само диктаторите
29
Изключение правят само диктаторите
30
Изключение правят само диктаторите
31
А Цветанов не само не излиза от ГЕРБ, но и демонстрира изключителна агресивност - обикаля телевизионни студия, дава интервюта, подстрекава хората.
32
Поредният крадец и лъжец който ще се отърве.
33
Помните ли тази неговата семейна приятелка как я избраха.
34
Къде бяхте тогава будни протестиращи съвестни, или тогава не плащаха.
35
ГЕРБ ще спечели избори през крив макарон и особено с тези простаци на върха ,никога!!!
36
Наглият, прост, некадърен, силно неграмотен, супер корумпиран многоиматен физкултурник, е събирателен образ на всички изверги, престъпници и убийци в историята ни! Пред него бледнеят и Газдов, убиецът от лагера на смъртта в Ловеч, и Георги Боков, собственоръчно убил големия ни художник Райко Алексиев, и Мирчо Спасов, и Вълкан Шопов и цялата останала сган от комунисти-престъпници и масови убийци! Многоимотният простак е най-черното петно в историята ни от миналия век насам! Всеки нормален човек на негово място, би се гръмнал! Тоя изрод обаче, няма да го направи, защото знае, че много здрава държи в ръцете си началника си, една тъпа банкянска мутра, известен бандит от подземния свят, приятел и ортак на Димата руснака, на Поли Пантев, на Румен пашата, на Маджо, на бай Миле и други сикаджии-престъпници и убийци! И само като си помислите, как пламенно е защитаван този изрод от лениновия двойник Сугарев и едно мустакато гербаджийско нищожество, някакво режисьорче, което се опита да ни вземе за канарчета, но сбърка сезона!
37
Нормално да готви удар, все пак тя е под контрола на Пеевски.
38
тоя изрод още ли не е в затвора
39
Какъвто и удар да предприемат все ще му е малко на тая змия ушата!
40
Всичко идва от БСП това е!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате в очертаващата се война между Бойко Борисов и Румен Радев?
архив

- Идва зима, а аз съм пред дилема дали да си купя нови зимни гуми за джипа или за същите пари някакъв „Опел“ със зимни гуми?

няма нови новини
Днес: 327
hot
най-четени новини в момента
сега
2365
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! Проф. Антоанета Христова и Георги Харизанов с горещ коментар за новите министри и президента - Радев нарочно търси скандали (ОБНОВЕНА)
x
Защо някои хора се зачервяват, когато пият алкохол
x