Прокуратурата задържа за 72 часа софийски автоапаш

Темида

Прокуратурата задържа за 72 часа софийски автоапаш

8381
на 27.10.2020
Прокуратурата задържа за 72 часа софийски автоапаш
Автор:   ПИК

Софийска районна прокуратура задържа за срок до 72 часа обвиняем за обсебване на лек автомобил. На 26 октомври прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия А. В., на 57 години, за престъпление 206, ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ от НК.

Той е обвинен в това, че на 15 октомври в София, бул. „Симеоновско шосе“, противозаконно е присвоил чужда движима вещ  - лек автомобил, собственост на С. П., която владеел на основание устна договорка за закупуване на автомобила. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, след като А. В. е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по чл. 66 от НК.

Обвиняемият А. В. е многократно осъждан за престъпления от общ характер, като част от осъжданията са за престъпления против собствеността.

Престъплението, за което той е привлечен като обвиняем, е наказуемо с лишаване от свобода от три до десет години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на А. В. за срок до 72 часа. Утре, 28.10.2020 г., ще бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

препоръчано
Сподели:
Бомба x
Ето какви храни трябва да избягвате по зодии Ето какви храни трябва да избягвате по зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд Земеделие: Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд "Земеделие": Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това