Прокуратурата задържа каналджия от Беларус за подпомагане на мигранти

Темида

Прокуратурата задържа каналджия от Беларус за подпомагане на мигранти

14872
на 18.09.2023
Прокуратурата задържа каналджия от Беларус за подпомагане на мигранти
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност гражданин на Република Беларус, противозаконно подпомагал чужденци да преминат в страната.

препоръчано

На 15 септември около 21,40 часа на автомагистрала „Тракия“ обвиняемият подпомогнал 9 граждани на Сирия да преминат в страната в нарушение на закона, като ги превозвал с лек автомобил.

По случая е образувано досъдебно производство, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“.

Задържаният няма адрес за пребиваване на територията на България.

Предвид възможността да се укрие, той е задържан до 72 часа с постановление на прокурор.

Наблюдаващ прокурор е внесъл в Софийски районен съд искане за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 22
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК