Вход
София
Времето в София 10 o C

Прокуратурата задържа обвиняем за кражба на писалки с инсулин пред болница в София

Прокуратурата задържа обвиняем за кражба на писалки с инсулин пред болница в София

на 01.10.2020
7589
0
Прокуратурата задържа обвиняем за кражба на писалки с инсулин пред болница в София
Автор: ПИК
01.10.2020
0
7589

П. Ц. е обвинен в това, че за времето от 09.09.2020 г. до 23.09.2020 г. в гр. София, с две деяния, е отнел чужди движими вещи, от различни лица, а именно:

На 09.09.2020 г. около 10,50 ч. в гр. София, ж.к. „Илинден“ от паркиран лек автомобил пред болнично заведение, чрез използване на неустановено по делото техническо средство, П. Ц. е отнел чужди движими вещи – несесер, съдържащ глюкомер, два броя писалки с инсулин и други лекарства, както и мобилен телефон, от владението на Р. Н. без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

На 23.09.2020 г.  за времето от 08,50 ч. до 09,00 ч. в гр. София, ж.к. „Илинден“ от паркиран лек автомобил, чрез разрушаване на преграда здраво направена за защита на имот, е отнел чужди движими вещи –винтоверт, трион, фреза, флекс, от владението на Б. К., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

Деянието П. Ц. е извършил повторно, след като е бил осъждан с влязла в сила присъда за друго такова престъпление. Престъплението, за което той е привлечен като обвиняем, е наказуемо с лишаване от свобода от една до десет години.

В хода на разследването на 30.09.2020 г. в дома на обвиняемия са извършени претърсване и изземване, при които са открити и иззети множество вещи от значение по делото - винтоверт, трион, фреза, флекс, включително и глюкомер и писалки с инсулин.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, на 01.10.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия П. Ц. за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 33284
архив

- Здравей, приятелю! Колко време не сме се виждали! Вече ожени ли се, или продължаваш сам да си готвиш?
- И едното, и другото.

x
САМО В ПИК TV: Моделка на Божков роди тайно от софийски топ ерген
x
Социолози определиха идеалната възраст за щастлив брак
x