Вход
София
Времето в София 13 o C

Прокуратурата на България е приета за член на Международната асоциация на прокурорите

Прокуратурата на България е приета за член на Международната асоциация на прокурорите

на 27.03.2018
4558
6
Прокуратурата на България е приета за член на Международната асоциация на прокурорите
Автор: ПИК
27.03.2018
6
4558

Изпълнителният комитет на Международната асоциация на прокурорите (IAP) взе решение за приемане на Прокуратурата на Република България като пълноправен член на организацията. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на Р България. 

Молбата за членство бе предявена от главния прокурор Сотир Цацаров на 16 януари 2018 г. До този момент, член на Международната асоциация бе само Асоциацията на прокурорите в България, като независима професионална организация. 

Международната асоциация на прокурорите е създадена през юни 1995 г. във Виена, а първото общо събрание на членовете й е проведено през септември 1996 г. в Будапеща. Тя е неправителствена и неполитическа професионална организация, която обединява на доброволен принцип прокуратури, прокурорски организации и индивидуални членове – прокурори от целия свят. Седалището на генералния секретариат е в Хага. 

В IAP членуват прокуратурите на Канада, Китай, Хърватска, Чехия, Дания, Естония, Литва, Финландия, Египет, Унгария, Ирландия, Литва, Израел, Грузия, Люксембург, Мексико, Холандия, Норвегия, Полша, Русия, Испания, Швеция и др., както и съсловните професионални организации на прокурори от Австрия, България, Бразилия, Чехия, Чили, Гърция, Косово, Португалия, Сърбия, Украйна и др. 

Организацията осъществява широка дейност по обучение на прокурори и поддържа значителен обем професионална информация, която се ползва от членовете й. В рамките на IAP действат т. нар. прокурорски мрежи, с контактни точки във всяка страна, с предмет антитероризъм, трафик на хора, международно наказателно правосъдие, антикорупция и компютърни престъпления. 

Членството на Прокуратурата на Република България в Международната асоциация на прокурорите дава възможност за участие на българските прокурори в тези дейности и е от важно значение за повишаване на квалификацията им, както и за международното правно сътрудничество.

Сподели:
свързани новини
Прокурор Кремена Стефанова е новият говорител на Апелативна прокуратура – Бургас Прокурор Кремена Стефанова е новият говорител на Апелативна прокуратура – Бургас
Прокурор Кремена Стефанова е определена за говорител на...
на 30.01.2018
ИЗВЪНРЕДНО! Цацаров възложи делото за прегазената жена в Търнава на Софийската окръжна прокуратура ИЗВЪНРЕДНО! Цацаров възложи делото за прегазената жена в Търнава на Софийската окръжна прокуратура
Във връзка със засиления медиен интерес и постъпилите при...
на 19.02.2018
Цацаров обсъди с колежката си от Люксембург създаването на Европейска прокуратура Цацаров обсъди с колежката си от Люксембург създаването на Европейска прокуратура
Главният прокурор на Република България Сотир Цацаров и...
на 26.03.2018
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 20243
архив

Съпрузи се карат ожесточено. Мъжът нанася последния удар: 
- Ти ли ма, ти ли ма... коя си ти... ти си деветата дупка на кавала!
Жената отвръща: 
- Аз може да съм деветата дупка на кавала, ама на мойта дупка - ти си деветият кавал!!!

няма нови новини
Днес: 87
hot
най-четени новини в момента
сега
4116
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Трима изправят шефа на БНР Андон Балтаков пред съда за фалшиви документи
x
ЗВЕЗДИТЕ ГОВОРЯТ: Правете духовен секс и пазете сърцето си
x