Прокуратурата обвинява погребален агент за фалшиви кремации

Темида

Прокуратурата обвинява погребален агент за фалшиви кремации

8605
преди 4 часа
Прокуратурата обвинява погребален агент за фалшиви кремации
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Н.А., на 25 г., за това, че в Пловдив в периода от неустановена дата през месец септември 2024 г. до 16 септември 2024 г. в условията на продължавано престъпление с цел да  набави за себе си имотна облага е възбудил заблуждение у близките на починали лица за извършена кремация и с това им причинил имотна вреда в размер на общо 1639 лева - престъпление по чл. 209 ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс. Деянието е извършено в два случая.

препоръчано

В първия случай - през месец септември 2024 г. той въвел в заблуждение близките на починала жена, че е кремирана, което не било извършено, като с това им причинил имотна вреда в размер на 809 лева. Във втория случай - на 16 септември 2024 г. Н.А. въвел в заблуждение близките на починал мъж, че е кремиран, което не било извършено, като с това им причинил имотна вреда в размер на 830 лева.

Установено е, че Н.А. като собственик на траурна агенция в Пловдив, в два случая, получил заплащане за извършване на кремация на починали хора,  което не е било направено, а телата им били поставени в хладилна камера. На близките предал урни с прах с неизвестен произход.  

По делото се провеждат действия по разследването – разпити на свидетели, изискана е документация и др.

Обвиняемият Н.А. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 16 октомври: Пари за Лъва, секс за Близнаците и Рака САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 16 октомври: Пари за Лъва, секс за Близнаците и Рака
ПИК TV x
Проф. Антоанета Христова с убийствена прогноза пред ПИК TV: Преговорите за правителство ще се влачат дълго. Ще има редовен кабинет, ако... (ВИДЕО) Проф. Антоанета Христова с убийствена прогноза пред ПИК TV: Преговорите за правителство ще се влачат дълго. Ще има редовен кабинет, ако... (ВИДЕО)
ново
Днес: 72
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК