Прокуратурата остави по бели гащи мафиотската структура на Къро, Цецо, Бобока и компания и осветли поръчковия "Бърд"

Час Пик ГЛАВНА

Прокуратурата остави по бели гащи мафиотската структура на Къро, Цецо, Бобока и компания и осветли поръчковия "Бърд"

140573
на 16.03.2023
Прокуратурата остави по бели гащи мафиотската структура на Къро, Цецо, Бобока и компания и осветли поръчковия Бърд

Ето каква сума достигна Jackpot Cards, най-високият джакпот на efbet.com (18+)

Как едно разследване на прокуратурата остави по бели гащи мафията в опита й за овладяване на съдебната власт

препоръчано

Престъпна схема като по учебник – подземен наркобос, емигрирал в топлите страни, за да избяга от възмездието, си купува политици и журналисти в родината си. Целта - да смаже системата, която иска да го накаже. В тази реалност живеем вече няколко години, стана ясно от брутални кадри и записи, разпространени на брифинг на прокуратурата и МВР днес.

Името на боса е Красимир Каменов – известен като Къро, а имената на купените журналисти и политици се съдържат в стотиците страници материали по делото, ръководено от Софийска градска прокуратура, която успя да пресече криминалния сюжет на главните герои. 

„Кирчо“, „Асенчо“, „ДБ-то“, „ПП-то“, „Митко Стоянов“… Познати ли са ви? А мантрите им за съдебна реформа, за върховенство на закона, за разследване на главния прокурор, обвиненията срещу прокуратурата в зависимости, стотиците статии в онлайн издания с уж „големи разкрития“ за главния прокурор Иван Гешев? А помним ли, че същите тези материали бяха ползвани и за основание от бившия правосъден министър Надежда Йорданова от „ДБ-то“ за искането й пред Висшия съдебен съвет за отстраняване на главния прокурор?

Вероятно са ви познати, а сега вече стана ли и пределно ясно, защо са ни облъчвали с тях?

Играта е била на котка и мишка. Мафията се обединява, за да блокира съдебната система, да си осигури възможност тя да поръчва музиката – или иначе казано законите, а враговете – прокурори, следователи, съдии и полицаи, които я преследват, са вкарани в черни списъци за отстрел. Най-големият враг на тази стройна кооперация, разбира се е главният прокурор. Той е и най-целената мишена, защото очевидно не пада лесно, въпреки изхарчения мащабен ресурс за неговото сваляне.

Само един от материалите, разпространени от прокуратурата, представляващ бележка, иззета от дома на един от обвиняемите по делото, казва всичко:

Здрасти,

Имаме неограничено финансиране от Цецо от Белград за Гешев. Той поема лобистите от Щатите. Къро също е насреща и Овидиу от Швейцария. Казаха, че са ти изпратили и материал. Материал за продажба от Цюрих.

Важно е да намерим хора да пищят срещу Каскета, ние ще им кажем какво. Тони Парфюма на Кокорчо също търси компромати и ще помага. После нашите хора ще си го поемат от Щатите, за да го приключим. Има и по-радикални варианти, но за сега така действаме.

Митко С.

Познато ли ви е? А подписът на автора на съдържанието? Подозрително съвпадащ с името на един добре известен журналист, който не пише и не говори за нищо друго освен за Иван Гешев. Нарича се Димитър Стоянов и понастоящем се изявява в сайта bird.bg, в който се оказва, че  е по-лесно да си поръчаш статия срещу някого, отколкото да си наемеш момиче за компания от сайт за запознанства.

Трябва да сме много наивни, за да не се сетим и кой е Цецо от Белград. Същият, който е и основен обвиняем за фалита на четвъртата по големина българска банка – КТБ, който от вече близо 10 години се крие от Гешев и правосъдието в България в Сърбия. Публична тайна е, че Цецо от Белград от години е сред режисьорите на сценария за свалянето на главния прокурор от поста му, затова и не е никак чудно кой се визира в текста. В Щатите „Цецо“ само за 2022 г. е наел четирима нови лобисти срещу стотици хиляди долари хонорар, стана ясно преди няколко месеца, което възбуди въпроси и защо му е бил на Цецо този разход. Може би е само странно съвпадение, че точно след това американският конгресмен – републиканецът Уорън Дейвидсън, уличен от родните си медии като поддръжник  на Владимир Путин, тутакси решава навръх Коледните празници да изпрати писмо до Министерството на финансите на САЩ с искане за налагане на санкции на българския главен прокурор Иван Гешев. 

Е, „техните хора в Щатите“, както се казва в писмото иззето от прокуратурата, направиха нужното срещу платените долари, но се оказа, че българската прокуратура е по-бърза. Остави по бели гащи мафиотската структура на Къро, Цецо, Бобока и компания в опитите им да овладеят съдебната власт. Би било твърде идеалистично да вярваме, че мафията ще спре дотук в опитите си да се спаси от затвора и правосъдието, както и да атакува онези, които искат да я вкарат там. Но все пак е добре да знаем, че всяка война, каквато организираната престъпност явно води срещу държавата ни, се печели с множество спечелени битки. Тази бе спечелена от прокуратурата, въпреки тъжния извод, че журналистиката и политиката ни явно са били за продан в държавата на Къро и Цецо от Белград.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ПИК TV! Зам.-шефът на Сметната палата, нарочен за служебен премиер: Съжалете ни! Жена ми от месец не спи (ВИДЕО) ПИК TV! Зам.-шефът на Сметната палата, нарочен за служебен премиер: Съжалете ни! Жена ми от месец не спи (ВИДЕО)
ново
Днес: 107
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК