Прокуратурата подхвана водата с уран в село Казанка

Региони

Прокуратурата подхвана водата с уран в село Казанка

7795
на 20.03.2018
Прокуратурата подхвана водата с уран в село Казанка
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Районна прокуратура – гр. Стара Загора се самосезира по случай, придобил широк отзвук в медиите и социалните мрежи, а именно за установено отклонение в химичните показатели на водата за питейно-битови цели – увеличена концентрация на естествен уран, в село Казанка, община Стара Загора, съобщиха от обвинението. 

препоръчано

По случая е образувана прокурорска преписка и е възложено извършването й на ОД на МВР-Стара Загора, като същата трябва да приключи в 30-дневен срок. Замърсена вода тече от чешмите на хората в село Казанка до Стара Загора.

В Казанка живеят около стотина души. И те са притеснени. Опасност за здравето на хората няма, уверяват от здравната инспекция.Естественият уран в двата каптажа е открит след анализи в лаборатория на Институт за ядрени изследвания и ядрена енергетика към Българска академия на науките – София.

Като причинител на замърсяването местните подозират военния полигон Змеево.

Предстоят нови анализи на водата в Казанка. До второ нареждане за питейни нужди и за готвене, хората тук ще разчитат на водоноски.

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми за Раците, емоции тресат Телците ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми за Раците, емоции тресат Телците
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Български възход“ закри предизборната си кампания. Ген. Стефан Янев с призив: Изберете да гласувате! Защото ако не гласувате, политическата криза ще продължи (СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! "Български възход“ закри предизборната си кампания. Ген. Стефан Янев с призив: Изберете да гласувате! Защото ако не гласувате, политическата криза ще продължи (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 99
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК