Прокуратурата праща на съд мародер, ограбил възрастен мъж в Раковски (СНИМКИ)

Крими

Прокуратурата праща на съд мародер, ограбил възрастен мъж в Раковски (СНИМКИ)

9964
на 25.10.2020
Прокуратурата праща на съд мародер, ограбил възрастен мъж в Раковски (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Районна прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 36-годишен мъж, задържан от РУ –
Раковски, при ОД на МВР – Пловдив, за грабеж от възрастен мъж.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Делото е срещу Г.М., на 36 г., за това, че на 23 октомври в Раковски е отнел чужди движими вещи – сумата от 95 лева, електрическа резачка за дърва и бутилка уиски, от владението на 72-годишен мъж, като е употребил за това сила – престъпление по чл. 198 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Благодарение на бързата реакция на служителите на РУ – Раковски, при ОД на МВР – Пловдив, обвиняемият е установен и задържан в рамките на един час след подаването на сигнала в полицията, като са били открити и част от отнетите вещи. На 24 октомври Г.М. е бил привлечен като обвиняем от Районна прокуратура – Пловдив, и с постановление на
наблюдаващия прокурор задържан за срок от 72 часа.

На 23 октомври в Раковски около 21,30 часа в къщата на 72-годишиня пострадал  влязъл непознат мъж, който по-късно е установен като извършителя Г.М., криминално проявен. Той прескочил оградата и минал през незаключената врата на дома на пенсионера, който живеел сам. Г.М. влязъл в стаята на възрастния мъж, който бил на леглото, гледал телевизия и четял вестник. Извършителят поискал пари. В момента, в който пострадалият му подал банкнота от 5 лева, Г.М. започнал да дърпа от ръцете му якето, от което пенсионерът извадил парите.

Обвиняемият пребъркал връхната дреха и взел от джобовете още 90 лева. След това започнал да претърсва стаята, за да търси други пари и ценности. Докато преобръщал дюшека на леглото, се спънал и паднал, което позволило на пострадалия да избяга от къщата и да потърси помощ в близкия магазин, откъдето подали сигнал в полицията.

Междувременно Г.М. взел бутилка уиски, електрически верижен трион и напуснал жилището.

По делото са извършени процесуално-следствени действия. При извършеното разпознаване пострадалият категорично е разпознал нападателя си. Част от вещите са установени. Действията по разследването продължават.  

Днес, 25 октомври, в Раковски, районният прокурор на Пловдив – Чавдар Грошев, зам. – районният прокурор Атанас Илиев - наблюдаващ прокурор, и гл. инспектор Пламен Иванов,
началник на РУ – Раковски, при ОД на МВР – Пловдив, посетиха пострадалия възрастен мъж в дома му.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 80
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК