Прокуратурата спира освобождаването на потрошената Биляна Петрова

Темида

Прокуратурата спира освобождаването на потрошената Биляна Петрова

168348
на 11.07.2024
Прокуратурата спира освобождаването на потрошената Биляна Петрова
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Потрошената Биляна Петрова, която излежава присъда заедно с бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева в Сливенския затвор, не е освободена заради отрицателно становище на прокуратурата. Това става ясно от пост във Фейсбук.

препоръчано

"Става дума за дело от миналата сряда, в което Биляна поиска предсрочно условно освобождаване. Затворът и съдията, дават положително становище и съдът излиза с решение Биляна да бъде предсрочно условно освободена. Единствено прокурорът е против и обжалва решението на съда в 7 дневния срок, т.е вчера", пише в него.

"Биляна е с натрошени кости в областта на таза и гръбначния стълб, получени в затвора. На въпросът как става това, институциите мълчат. Защо прокурорът не разследва това престъпление? Как влизаш в затвора със здрави кости, участваш в спортни инициативи и в следващ момент започваш да се трошиш или както е описал състоянието й един от докторите-специалисти, прегледали Биляна в София,„натрошена е все едно е претърпяла ПТП“", отбелязва още автора на поста и предупреждава, че "едно леко бутване или спъване ще я инвалидизира на 100 %, за което са предупредили докторите".

В поста се изразява учудване, че прокурорът е против Биляна Петрова, с бастуна и колана на кръста, едва движеща се, да бъде предсрочно условно освободена. "Как затворът ще е гарантира безопасността на Биляна в придвижване и в ежедневието, отговорът е никак", се отбелзва в материала.

През март т.г. Десислава Иванчева предупреди за лошото здравословно състояние на Биляна Петрова. „Диагностицирана е с множество малки и по-големи счупвания и пукнатини на прешлени на гръбначния стълб и костите на таза, получени през последния месец в резултат на тежкия физически труд, който е упражнявала и който ѝ е бил възложен от затвора, съчетан с неадекватно и ненавременно лечение“, разказва бившата кметица на столичния район „Младост“.

Иванчева разказа и, че Биляна Петрова е започнала нова работа в затвора в Сливен, свързана с тежък физически труд, и започнала да изпитва силни болки. „Затворът ѝ предписва болкоуспокояващи и я връща на работа, докато се стига до момента, в който тялото ѝ напълно отказва. Тя стига до състояние, в което не може да ходи нормално, камо ли да извършва други основни двигателни дейности“, разказва още Иванчева.  

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 юли - сблъсъци на работното място за Лъвовете, Стрелците да не действат импулсивно САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 юли - сблъсъци на работното място за Лъвовете, Стрелците да не действат импулсивно
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Комисията Исторически парк изслушва министър Калин Стоянов (СНИМКИ/НА ЖИВО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Комисията "Исторически парк" изслушва министър Калин Стоянов (СНИМКИ/НА ЖИВО)
ново
Днес: 77
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК