Прокуратурата с подробности за убийството на ключов свидетел по делото срещу Бобокови

Темида

Прокуратурата с подробности за убийството на ключов свидетел по делото срещу Бобокови

23543
на 01.03.2022
Прокуратурата с подробности за убийството на ключов свидетел по делото срещу Бобокови

Последвайте ни в Google News Showcase

Под надзора на Окръжна прокуратура-София е образувано досъдебно производство за това, че на 27.02.2022 г. сутринта на циментова площадка в завод в град Долна баня е причинена смъртта на мъж, на 49 години.

препоръчано

Както ПИК съобщи, става въпрос за ключовия свидетел по делото срещу братята Бобокови - Васил Богданов.

Богданов е дългогодишен директор на "Монбат Рисайклинг". След делото срещу Бобокови, между него и братята настъпва раздор и Богданов постъпва на работа в конкурентната "Елбат".

Васил Богданов бе осъден като член на групата на Бобокови след като сключи споразумение с прокуратурата. Така той получи едногодишна условна присъда. Богданов сътрудничи на разследващите от самото начало на досъдебното производство.

Показанията му неведнъж бяха ползвани като основание за ареста на Атанас Бобоков. Делото срещу братята бе върнато на прокуратурата.

Деянието срещу Богданов е квалифицирано по чл.115 от Наказателния кодекс. Разследването ще бъде възложено на екип от следователи от Националната следствена служба.
Досъдебното производство е започнато с първото действие по разследването - оглед на местопроизшествие. Според първоначалните данни от извършената аутопсия смъртта на В.Б. е настъпила в резултат на тежка съчетана травма на главата и тялото.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза, допълнителен оглед на местопроизшествие и експертизи на веществени доказателства. Извършват се разпити на свидетели.
Разследването по случая продължава.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Ето го ексклузивния топ хороскоп на Алена за вторник - всички начинания на Лъвовете днес обречени на провал, за Девите денят е на обратния полюс САМО В ПИК: Ето го ексклузивния топ хороскоп на Алена за вторник - всички начинания на Лъвовете днес обречени на провал, за Девите денят е на обратния полюс
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Социологът Мира Радева: Предизборната вода е много мътна! Всичко ще се реши в последния момент и везните ще ги наклони... (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Социологът Мира Радева: Предизборната вода е много мътна! Всичко ще се реши в последния момент и везните ще ги наклони... (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК