Прокуратура ще протестира освобождаването на Васил Михайлов

Темида

Прокуратура ще протестира освобождаването на Васил Михайлов

15552
преди 5 часа
Прокуратура ще протестира освобождаването на Васил Михайлов
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Софийска районна прокуратура ще протестира присъдата наложена днес, 02.10.2024 г., от Софийски районен съд присъда спрямо В.М.

препоръчано

В периода от 28.10.2022 г. до 21.07.2023 г. при условията на продължавано престъпление с четири деяния обвиняемият В.М. се е заканил с убийство на Б.Р.

На 28.10.2022 г. около 04,00 часа в апартамент в гр. Перник, В.М. се заканил с убийство на жената, като ѝ казал: „Ще те убия! “, а след това започнал да нанася удари с ръка по лицето й. На неустановена дата през м. декември 2022 г. и на 01.07.2023 г. се обадил на жената по телефона и отново й казал, че ще я убие. На 21.07.2023 г. около 17,30 ч. в гр. Перник обвиняемият отново се заканил с убийство спрямо Б.Р., като й направил жест с ръка наподобяващ стрелба с пистолет, насочен към нея.

свързани новини

По случая беше образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК. В хода на разследването бяха разпитани свидетели и бяха направени експертизи, който доказват вината на обвиняемият.

Днес, 02.10.2024 г., наблюдаващият прокурор поиска на подсъдимия да бъде наложено наказание 5 години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим. Състав на Софийски районен съд призна В.М. за виновен за една от заканите и му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година условно, което се отлага за срок от 3 години. Софийски районен съд групира присъдата, заедно с наложена от съдът в гр. Сливница по обвинение на Софийска районна прокуратура, за закана с убийство и нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди, по която  В.М. е осъден и му е наложено наказание от 20 месеца „лишаване от свобода“ условно, чието изпълнение се отлага на основание чл. 66, ал. 1 от НК за срок от 4 години. Именно тя е по-тежка и подлежи на изпълнение.

В.М. е подсъдим и по друго дело за нанасяне на телесни повреди, закана с убийство и хулиганство, по което заседанията продължават в Софийски районен съд.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втория ден на октомври: Секс за жените Рак, за Рибите, а и за Телеца, който печели от търговия САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втория ден на октомври: Секс за жените Рак, за Рибите, а и за Телеца, който печели от търговия
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Приклещиха Иван Костов с въпрос за Христо Иванов и Ахмед Доган! Киро и Лена заедно на събитието на Командира, пляскат му екзалтирано (ВИДЕО/СНИМКИ) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Приклещиха Иван Костов с въпрос за Христо Иванов и Ахмед Доган! Киро и Лена заедно на събитието на Командира, пляскат му екзалтирано (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 108
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК