Промениха правилото за игра с ръка във футбола

Световен футбол

Промениха правилото за игра с ръка във футбола

5352
на 06.03.2021
Промениха правилото за игра с ръка във футбола
Автор:   ПИК

Случайната игра с ръка, която последва до вкарване на гол или положение за отбелязване на гол, вече няма да се счита за нарушение, обяви законаделният орган на футболната игра – IFAB (Международния съвет на футболните асоциации).

препоръчано

Противоречивият раздел на играта с ръка бе фактор в четвъртък вече по време на мача между Фулъм и Тотнъм от елита на Англия.

"Котиджърс” реализира гол чрез Джош Мая, който бе намерен след рикошет в ръката на Марио Лемина, като топката бе пратена в крайника на Лемина след изчистване на бранителя на Тотнъм Давинсон Санчес отблизо, пише "Гонг".

свързани новини

Сега IFAB е решил да промени правилото, което ще влезе в сила от 1 юли. Футболните турнири могат да променят правилата си след тази дата, твърди асоциацията.

"Тъй като тълкуването на инцидентите с игра в ръка не са били винаги последователни поради неправилнтоо му прилагане, следва да промяна в решенията за "инцидентните игра с ръка. Членовете на IFAB потвърдиха, че не всяко докосване на ръката от топката в наказателното поле ще се третира като нарушение”, се казва в съобщението.

"Случайният допир на топката с ръка, който довежда до това съотборник да отбележи гол или да има шанс за попадение, вече няма да се счита за нарушение. Остават нарушение събитията с игра с ръка, ако играч вкара случайно с ръка или я използва преди да реализира”, обясняват още от IFAB.

Сподели:
Бомба x
Тези пет признака показват, че партньорът ви не е единственият Тези пет признака показват, че партньорът ви не е единственият
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Новите депутати влизат в парламента за клетвата си, посрещнаха ги с протест (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Новите депутати влизат в парламента за клетвата си, посрещнаха ги с протест (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 62
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това