Простреляха бивш премиер на Пакистан

Азия

Простреляха бивш премиер на Пакистан

5763
на 03.11.2022
Простреляха бивш премиер на Пакистан
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Бившият премиер на Пакистан Имран Хан е бил прострелян в крака. Това е станало по време на митинг, съобщи БГНЕС.

препоръчано

Според съобщенията по време на митинга е загинал един човек, а седем са били ранени. диният от заподозрените стрелци е бил задържан от полицията.

Президентът на страната определи инцидента като опит за убийство, предаде „Политико“.

Бившият лидер е бил откаран в болница в Лахор, където е в стабилно състояние и раните му не са сериозни, съобщи представител на партията на Хан "Pakistan Tehreek-e-Insaf“ (PTI).

Според информация Хан е бил в град Вазирабад, където е водил продължително протестно шествие с искане за предсрочни избори.

По време на протеста двама въоръжени мъже са открили огън.

Сегашният министър-председател на Пакистан Шехбаз Шариф и президентът Ариф Алви осъдиха инцидента. Президентът, който принадлежи към партията на Хан, нарече инцидента "отвратителен опит за убийство".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов с още ВАЖНИ послания дни преди вота (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов с още ВАЖНИ послания дни преди вота (НА ЖИВО)
ново
Днес: 111
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК