Протестиращи съдраха плакатите на агитка на Орешарски

ЧАС ПИК

Протестиращи съдраха плакатите на агитка на Орешарски

10960
на 22.06.2013
Протестиращи съдраха плакатите на агитка на Орешарски

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Кратка схватка на протестиращите срещу появила се шепа фенове на Станишев и Орешарски се разрази пред НДК. Болшинството прегази плакатите им, скъса ги и чак тогава се успокои. На снимката е единственият плакат, който оцеля от светкавичната разправа с другостта. На него пише на английски "За просперитета на България".

препоръчано

В разгара на  "Окупирай НДК" се появи групата от 5-6 души с плакати, чието съдържание изразяваше подкрепа към кабинета Орешарски: "Борисов - вън", "Орешарски - просперитет за България".

Тяхната идея по думите им била да се съберат и да дадат шанс на правителството. Но в момента, в който бяха забелязани от по-голямата група протестиращи срещу сегашното управление, те бяха заподозрени в платено участие и жестоко освирквани и обиждани с тежки думи като "Червени боклуци", "Подкупни свине", "Колко ви платиха", "Как не ви е срам".

Част от протестиращите разграбиха опасните плакати в подкрепа на Орешарски, разкъсаха ги гневно и всичко свърши. Агитката на властта бе изведена встрани от полицията, а гражданите на протеста отново се обърнаха с лице към НДК, където заседава ПЕС със Станишев и Орешарски. 

Полицията веднага се намеси, като отстрани тази група встрани и ги помоли да напуснат, за да не се стига до ексцесии.

Ето какво каза за ПИК един от тях: "Защо, защо ни линчуват? Ние искаме да изразим мнение също, живеем в демократична уж страна, а вместо това какво? Сипят ни обида след обида".

"Направихме си плакати, семпли, не толкова забележими, дойдохме кротко да изкажем позиция си, не искаме агресия, не искаме конфликти".

"Искаме да покажем друго мнение. Помислете си, всички ние искаме нов избирателен кодекс. Кой да ни го направи? Да разкараме и това Народно събрание, а", допълни защитникът на кабинета Орешарски.

Бързата разправа с другомислещия е знак, че преходът у нас се е забавил доста в последните години и ще трябва по спешност да наваксваме демократични навици. За да не сме едно с Цветанов, Борисов, Пеевски, Станишев и т. н., които все гледат да мислят и вършат всичко без да ни уведомяват. И за тях другостта е нещо лошо и опасно.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 36
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК