Протести и транспортна стачка в Гърция

Европа

Протести и транспортна стачка в Гърция

3280
на 04.05.2021
Протести и транспортна стачка в Гърция
Автор:   ПИК

Днес в Гърция се отбелязва Деня на труда 1 май, защото датата съвпадна с Великденските празници. Но дори и три дни по-късно синдикатите са готови за протести и демонстрации срещу условията на труд, ниските заплати и високия процент безработни.

препоръчано

С призив „Последствията от пандемията няма да са за сметка на работещите“ левите партии приканват гърците за участие в протести и демонстрации.

От своя страна на 6 май синдикатите обявиха нова общонационална стачка срещу проектозакон, който се обсъжда в парламента. Опозицията смята, че той на практика ще премахне осемчасовия работен ден. От лявата опозиционна СИРИЗА призовават всички да се включат в днешните демонстрации и в протестите на 6-ти май.

Днес заради протестите силно е засегнат транспортът. Железничарите спряха влаковете, голяма част от фериботите не се движат, а градският транспорт работи само в часовете на протестите, за да обслужи демонстрантите. 

Затворени са държавните учреждения. Не работят и в частния сектор в знак на протест. Очаква се масово участие в демонстрациите в цялата страна.

Сподели:
Бомба x
Любовен хороскоп за май Любовен хороскоп за май
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с... САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с...
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това