Протест заради задръствания на светофара на Околовръстното и Симеоновско шосе

Региони

Протест заради задръствания на светофара на Околовръстното и Симеоновско шосе

13768
преди 5 часа
Протест заради задръствания на светофара на Околовръстното и Симеоновско шосе
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Протест в София заради задръствания, които според хората има как да бъдат избегнати, ако общината се намеси умно и навреме. Става дума за кръстовището под моста на Околовръстния път и Симеоновско шосе. На участъка понякога се чака с часове, твърдят жители на квартала.

препоръчано

Хора, които всеки ден минават по този път, казват, че от години общината им обещава, че ще реши проблема, като асфалтира две други съседни улици. Обаче от години това е само обещание.

Огнян Петров казва, че от „Симеоново” до мола на „Черни връх” му отнема 1 час да стигне в час пик, и 7-8 минути – извън час пик.

„В момента единственият изход от „Симеоновско шосе” е на светофара под Околовръстното. Има три пробива, които излизат на Околовръстното, които ще решат кардинално проблема на квартала”, заяви Йордан Филиповски. По думите му тези трасета в момента са постлани с камъни, но стоят така от години.

свързани новини

Филиповски каза, че и сега жителите на квартала ги ползват, дори и там се получават задръствания. Там обаче трудно се разминавали 2 автомобила.

„Единственото ни желание е тези 600-700-метрови отсечки да бъдат асфалтирани и приведени в нормален вид”, заяви Филиповски.

Кметът Зарко Клинков обясни, че има одобрение на проект за държавно финансиране, за да бъдат асфалтирани трите пробива.

„Август месец тази година получихме писмо за разписан договор с МРРБ и правомощия за възлагане на поръчката, след което ние сме обявили обществената поръчка. Ако всичко мине добре, още тази година да се започне изпълнението”, заяви Клинков.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния ден на септември: Овните да не пътуват, пари за Девите и Везните САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния ден на септември: Овните да не пътуват, пари за Девите и Везните
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 67
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК