Проучване: Британците не приемат дълго отлагане на Брекзит

Европа

Проучване: Британците не приемат дълго отлагане на Брекзит

9068
на 10.03.2019
Проучване: Британците не приемат дълго отлагане на Брекзит
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Дълго отлагане на Брекзит ще бъде неприемливо за мнозинството британци. Това става ясно от ново проучване на BMG Research, дни преди ключовото гласуване по сделката на Тереза Мей в Камарата на общините, съобщават световните агенции, цитирани от БНР.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

52 процента от британците не искат евентуално отлагане на Брекзит да бъде по-дълго от 6 месеца.

Проучването показва още, че само 17 процента биха желали отлагане на Брекзит, ако сделката на Тереза Мей бъде отхвърлена при гласуването в парламента следващата седмица.

Ако се стигне до отлагане, премиерът предпочита кратък период, така че да не се налага Великобритания да участва в европейските избори, но междупартийна група от бунтари в Камарата на общините предлага отлагане от 9 до 12 месеца.

Двама от водещите „брекзитиъри“ обаче заявиха тази сутрин, че отлагането на Брекзит ще нанесе големи щети на общественото доверие в политиците.

В писмо до „Сънди телеграф“ консерваторът Стив Бейкър и северноирландският юнионист Найджъл Додс посочват, че „удължената несигурност ще бъде политическо бедствие“. И двамата смятат, че ако Тереза Мей не предложи променена сделка, тя отново ще претърпи поражение при гласуването.

Има обаче „брекзитиъри“, които смятат, че ако се стигне до отлагане е необходим по-дълъг период, за да може страната да се подготви по-добре за излизане без сделка.

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
ЕКШЪН В ПАРЛАМЕНТА: Бойко Рашков се спречка с депутати от ДПС, избяга от комисията за ОПГ-то в митниците! Йордан Цонев се закани да го съди. Хамид Хамид: Този купонясва с всички бандити в държавата (ВИДЕО) ЕКШЪН В ПАРЛАМЕНТА: Бойко Рашков се спречка с депутати от ДПС, избяга от комисията за ОПГ-то в митниците! Йордан Цонев се закани да го съди. Хамид Хамид: Този купонясва с всички бандити в държавата (ВИДЕО)
ново
Днес: 95
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК