ПРОУЧВАНЕ: Ваксинираните с "Модерна" имат имунитет поне 6 месеца

Америка

ПРОУЧВАНЕ: Ваксинираните с "Модерна" имат имунитет поне 6 месеца

4853
на 15.09.2021
ПРОУЧВАНЕ: Ваксинираните с Модерна имат имунитет поне 6 месеца
Автор:   ПИК

Ваксинираните срещу новия коронавирус с препарата на "Модерна" имат имунитет поне шест месеца, съобщи ЮПИ. Резултатите от американското проучване са публикувано в сп. "Сайънс".

препоръчано

Според изследователите от калифорнийския Институт по имунология "Ла Хоя" няма индикации, че имунизираните с две дози ще имат нужда и от трета.

Ваксината осигурява защита за продължителен период срещу COVID-19 при хората от всички възрасти, включително и при тези на и над 70 години, при които има по-висок риск от сериозно заболяване. "Имунната памет беше стабилна и това ни впечатли", казва професор Шейн Кроти, който е един от авторите на проучването. Според него "това е добър индикатор за издръжливостта" на ваксините на "Модерна" и "Пфайзер/Бионтех", които са направени на базата на иРНК.

Повечето от изследваните 35 души продължават да имат високо ниво на антитела шест месеца, след като са им поставени и двете дози от препарата на "Модерна".

Този период е достатъчен на тялото да образува "имунна памет" срещу Ковид-19, което означава, че защитата от ваксината може да продължи и по-дълго, обясняват експертите, цитирани от „Труд“.

Сподели:
Бомба x
Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат Екогласност: Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат "Екогласност": Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 316
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това