Проф. Анастас Герджиков: ГЕРБ направиха много добри неща в икономиката и образованието, постигнаха редица успехи и в ЕС - Радев разбра, че са грешка атаките срещу българските граждани от тази партия

АВТОРСКИ НОВИНИ

Проф. Анастас Герджиков: ГЕРБ направиха много добри неща в икономиката и образованието, постигнаха редица успехи и в ЕС - Радев разбра, че са грешка атаките срещу българските граждани от тази партия

117779
на 09.10.2021
Проф. Анастас Герджиков: ГЕРБ направиха много добри неща в икономиката и образованието, постигнаха редица успехи и в ЕС - Радев разбра, че са грешка атаките срещу българските граждани от тази партия
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

"Аз не съм говорел за смирение и помирение. Но говорех за обединение. Сигурен съм, че народът го иска. Не казвам, че трябва да се обединяват партии, а народът зад определени каузи", каза в ефира на БНТ кандидат-президентът проф. Анастас Герджиков. Той уточни, че чул анонимни и подли атаки, които засягали него и близки нему хора. "Аз не съм склонен да пожертвам други хора", категоричен е той.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

"Както казваше един мой приятел, ако на НС пише "Съединението прави силата", очевидно, че и нашите прадеди са имали проблем със съединението. Защо не се обединим около каузи. Принципът е прост дали управляващите ръководят в интерес на гражданите или в своя полза", уточни той.

"Трябва да направим такива правила, за да не се вторачваме дали не ни харесва даден човек на даден пост. Трябва да променим правилата", каза проф. Герджиков.

 "Аз не съм член на ГЕРБ. Благодарен съм им. За 12 г. ГЕРБ направиха много добри неща в икономиката и образованието, постигнаха редица успехи и в ЕС", каза проф. Герджиков. Той уточни, че не е партиен кандидат, а кандидат за президент. Според него, Радев разбрал, че са грешка атаките срещу българските граждани от тази партия.

"Бях склонен да се кандидатирам. Когато разбрах, че ГЕРБ е склонна да ме подкрепи - това са няколкостотин хиляди граждани, които като мен обичат България, как да им откажеш", така проф. Герджиков обясни защо е приел изборна подкрепа от ГЕРБ. 

"Аз съм сигурен, че ще спечеля изборите. Ако все пак се стигне до балотаж, бих подкрепил Лозан Панов", призна проф. Герджиков. 

"За РС Македония позицията ни важи независимо от това кой е президент и коя партия е на власт. Приветстваме европейската интеграция на Западните Балкани. Но държим да се спазват договореностите", коментира проф. Анастас Герджиков. Той подкрепял сегашната политика спрямо нашата съседка.

"Ако си подадем ръка, можем да си кажем и грешките", каза по адрес на Радев той. 

В много държави има президентска република, но България не е е узряла, според него. "Утре ще бъдем недоволни от човека и ще излезем на площада. Знам, че българинът обича твърдата ръка. Но мисля, че заедно трябва да изработим визията", каза кандидат-президентът.

Той отказа да се сравнява с Желю Желев и Георги Първанов, защото били успешни президенти.

"Единственият начин да преодолеем корупцията е като променим правилата. В Германия, ако не си продупчиш билета в трамвая, всички ти се мразят. В България - всички ти се радват. Трябва да променим това", категоричен е проф. Герджиков.

Той бил против задължителната ваксинация. Както не било добре да се разменят ваксини срещу права и пари. "Разбирам хората, които се притесняват. Защото става дума за ваксина на година и половина", категоричен е проф. Герджиков.

За Истанбулската конвенция той каза: "Този спор трябва да се реши с разговор, а не с надвикване. Ако кажа нещо за еднополовите бракове, ще загубя половината избиратели."

"Постепенно се отделяхме от тъмните времена през 90-те години. Изкачихме се много - не можем да не го виждаме", коментира кандидатът за президент.  

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК