Проф. Ангелов и проф. Балтов отговаряха на въпроси на желаещи да се ваксинират

Политика

Проф. Ангелов и проф. Балтов отговаряха на въпроси на желаещи да се ваксинират

14117
на 20.02.2021
Проф. Ангелов и проф. Балтов отговаряха на въпроси на желаещи да се ваксинират
Автор:   ПИК

Министърът на здравеопазването професор Костадин Ангелов и ръководителят на Националния ваксинационен щаб професор Красимир Гигов посетиха УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов", за да проверят организацията на имунизационния процес в лечебното заведение.

препоръчано

Директорът на болницата професор Асен Балтов им показа петте зони, в които всички, които желаят да се ваксинират с препарата на Oxford/AstraZeneca, могат да го направят.

Тримата се срещнаха с хора, дошли да се защитят от COVID-19 и лично им отговориха на въпросите.

"Може би тази организация ще остане и занапред, защото не може да има хора, които искат да се ваксинират и други, които се записват, но не идват", каза министър Ангелов в отговор на въпрос дали всеки, които има желание, ще може да се ваксинира и през следващите дни.

От петък пет ваксинационни зони на територията на Пирогов посрещат всеки, който иска да се ваксинира, независимо от това в коя фаза на националния план попада. В първия ден в болницата са направени рекордните 560 имунизации."

До 17:30 ще работят нашите пунктове и няма да връщаме желаещи. Надявам се, до понеделник да имаме поне 2000 ваксинирани", обясни на чакащите пред един от кабинетите директорът на Пирогов професор Асен Балтов.

И в неделя от 08:30 до 17:00 Пирогов ще приема всеки, който иска да се ваксинира с Oxford/AstraZeneca.

Сподели:
Бомба x
Наш астроном откри нова екзопланета в близост до Слънчевата планета Наш астроном откри нова екзопланета в близост до Слънчевата планета
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 236
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това