Вход
София
Времето в София 2 o C

Проф. Антоанета Христова: Зад Радев наднича Кремъл, в момента имаме деление като на 9 септември 1944 г.

Проф. Антоанета Христова: Зад Радев наднича Кремъл, в момента имаме деление като на 9 септември 1944 г.

на 04.09.2020
89958
0
Проф. Антоанета Христова: Зад Радев наднича Кремъл, в момента имаме деление като на 9 септември 1944 г.
Автор: ПИК
04.09.2020
0
89958

Остра схватка заформиха в ефира на БНТ политолозите проф. Антоанета Христова и Христо Панчугов. Поводът са метежът и насилието на 2 септември. 

"Две големи групи се оформят И те до такава степен са влезли в свой свят, че нямат допирателни. Досега не е имало така ситуация. Едната група са хората, които се наричат "Ние сме народът". И изключително не одобряват не само това правителство. Другата страна са хора, които имат много ясна историческа памет и усещането, че имаме едно деление, което е било на 9 септември 1944 г.  В цялата тази ситуация имаме и Кремъл, който леко наднича зад президента", каза проф. Антоанета Христова 

"Не трябва да опростяваме ситуацията така. Разговорът е за това до каква степен държавата може да наложи основни правила. Тук не става дума за разделение между хора които харесват или не харесват правителство. Това са хора, които искат политическа промяна", отвърна Христо Панчугов.

"Ето това са мантрите. Агресията и контрамисленето, наложени като първоначална мантра, не предполагат диалог, какъвто искат повечето от протестиращите", скочи проф. Христова. Тя уточни, че хората искали оставка като заложена им мантра, а не осъзнато. Доказателство за това било, не се задават въпроси и не се очакват отговори. В момента сме в тотален момент на интерпретации, според нея. 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 19039
архив

2030 година. НАСА открива първия в историята ресторант на Луната. Един от посетителите пише в книгата за гости: "Храната е добра, обслужването също, но липсва атмосфера..."

x
ПИК TV ПРЕДСТАВЯ: Мегапроектът на българското правителство - ще караме ли по "Хемус" до Варна 50 години след старта на строителството (ЕКСКЛУЗИВЕН ФИЛМ)
x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Близнаците са повлияни от емоцията, лъжи за лесни успехи подвеждат Козирозите
x