Вход
София
Времето в София 5 o C

Проф. Антоанета Христова: Коронавирусът е тежко политизиран, а протестите загубиха енергия

Проф. Антоанета Христова: Коронавирусът е тежко политизиран, а протестите загубиха енергия

на 28.10.2020
37541
0
Проф. Антоанета Христова: Коронавирусът е тежко политизиран, а протестите загубиха енергия
Автор: ПИК
28.10.2020
0
37541

"Не можем да приписваме толкова много вини на горкия коронавирус. Все повече се разделяме на база консерватизъм - либерализъм, про и анти маските и така нататък. Той е тежко политизиран", каза проф. Антоанета Христова в ефира на БНТ.

Според проф. Христова в момента на практика живеем в много висока степен на неизвестност - няма отговори кога ще има ваксина, кога ще свърши пандемията. "Тази криза предполага икономическата. Има битки на философии, на разбирания и ценности. Много трудно се прави далекобоен бюджет и планиране. Ситуацията изисква много висока степен на надпартийно виждане и грижа на държавата", поясни тя.

"Бюджетът е антипандемичен. Съвсем нормално е да се реализират антикризисни действия. Ако не стане така, опозицията ще каже, че държавата е оставена без управление. Постоянно сме в позиция на атака и критика", каза проф. Антоанета Христова. 

"Енергията на протестите намаля и влизаме в една предизборна кампания, каквато трябва да бъде. Досега имаше революционизиране на ситуацията. Протестите накараха управляващите да се чувстват притиснати до стената. Това е добрият ефект от тях. Но те загубиха енергия, защото допуснаха много грешки в липсата на лидиране, и даване на перспектива на хората. Когато човек не вижда перспектива, той се отдръпва", поясни проф. Христова.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 22331
архив

Две блодндинки си говорили:
-Абе муцка много хубава походка.
-Да нали,минах през кръчмата

x
ПЪРВО В ПИК: Премиерът Борисов: Приехме Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 и сме готови за първите доставки на ваксини (ВИДЕО)
x
Лекар съветва: Ето как да се отървете от кошмарите
x