Проф. Антоанета Христова с коментар за трусовете в управляващата коалиция

Политика

Проф. Антоанета Христова с коментар за трусовете в управляващата коалиция

18393
на 10.01.2020
Проф. Антоанета Христова с коментар за трусовете в управляващата коалиция
Автор:   ПИК

Политиката спрямо водата е била изоставена някъде в средата от 90-те години. Това заяви пред БНТ политологът проф. Антоанета Христова. Тя подчерта, че експертната оценка на проблема ще вземе устойчиво решение и това ще успокои напрежението и хората, които са подложени на този "воден геноцид".

препоръчано

Според Христова "нещата няма да се успокоят от ареста на Нено Димов". 

"Но ние трябва да знаем истината, историята на проблема и в крайна сметка стигаме до Нено Димов. Той е подписвал тези документи", заяви тя.

Антоанета Христова подчерта, че по казуса трябва да отговарят областни управители, експерти, министри, управители на ВиК-дружества.

"Т.е. това са проблеми и още един проблем - съотношението на ползвателите от страна на бизнеса и битовите ползватели. Какво значи, че битовите ползватели не били изрядни понякога и ВиК-дружеството предпочитало да дава вода на бизнеса? Ако гражданинът знае, че управляващият има експертизата да контролира целия процес, независимо от някои собствени интереси, то обществото ще застане на страната на този, който управлява този процес. От една страна имаме Нено Димов, допускаме, че около него е имало експерти, които са го подвеждали. Но като кажем - някой трябва да опере пешкира, аз ще кажа - това е бушонът, чрез който може да се запази системата, но може и да се затвърди истината, че няма справедливост в този свят. Същото е и в другите министерства, в другите секторни политики. Експертизата и качеството не са ценени в структурирането на личния състав", заяви Христова.

Тя не се ангажира с прогноза дали ВМРО биха напуснали коалиционния формат. "А и никой няма желание в началото на годината да създава стрес в системата. Защото трябва известно време, за да се реши водният проблем. Но след това, това е една хипотеза, да кажем към есента, би могло да очакваме управление на правителство на малцинството, но това е игра на вероятностите", заяви Антоанета Христова. 

Сподели:
Бомба x
ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това