Проф. Биолчев: Тук се мисли повече за пенсионерите, отколкото за младите

ЧАС ПИК

Проф. Биолчев: Тук се мисли повече за пенсионерите, отколкото за младите

3986
на 03.12.2013
Проф. Биолчев: Тук се мисли повече за пенсионерите, отколкото за младите
Автор:   ПИК

В България повече се мисли за за бъдещето на пенсионерите, отколкото за бъдещето на младия човек. Как да му се сърдим, че изпитва неудовлетворение от това, което се случва, че търси реализация навън? Това заяви пред Би Ти Ви бившият ректор на Софийския университет проф. Боян Биолчев.

препоръчано

"40 години съм в университета и, ако не спомена някои неща, ще кажат – той бяга от темата. Обичам студентите си, щастлив съм, че съм прекарал много време с тях и много съм научил от тях. От желанието им да видят истината до нежеланието им да живеят в измислено пространство", коментира професора. 

Той посочи, че в обществото властва все повече необразованият човек.

„Посредственият човек е агресивен и той успява. Там където културният пласт е много тънък, възможностите на демокрацията довеждат много често до диктатура на посредствеността. Това е много опасно и от това трябва да се пазим“, каза Боян Биолчев. 

Професорът посочи, че по натура бил скептик, но пречупвал мирогледа си през иронията и самоиронията.

„Винаги съм казвал, че най-добрият оптимист е умрелият песимист. Но в мен е малко уморен оптимистът. Нека не звучи тъжно, но трябва да се говори за това“, посочи Биолчев. 

Сподели:
Бомба x
Срещнали ли сте сродната си душа в секса – тези знаци ще ви покажат Срещнали ли сте сродната си душа в секса – тези знаци ще ви покажат
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 292
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това