Проф. Вълчев с разкрития за приема по право в СУ - ето защо ще се влиза само с матури

Образование

Проф. Вълчев с разкрития за приема по право в СУ - ето защо ще се влиза само с матури

17948
на 23.05.2020
Проф. Вълчев с разкрития за приема по право в СУ - ето защо ще се влиза само с матури
Автор:   ПИК

Само тази година ще е възможно студентите да влязат да учат „Право“ в Софийския университет "Св. Климент Охридкси" с оценка от матурата.Това зави проф. Даниел Вълчев пред БТВ.

препоръчано

Действително академичният съвет взе решение студентите да бъдат приети с оценките от матурите. За специалност „Право“, това не е окончателно, поради това, че в момента, в Министерски съвет тече постановление, което трябва да се приеме или не. Само тази учебна година по изключение ще бъде този вариант на прием, разясни Вълчев.

Интересите на кандидат - студентите не се нарушават, в света, входът да влезеш да учиш е свободен, въпросът е да излезеш и да успееш да завършиш, коментира професорът.

Този лесен вход, пък ще бъде проверен, тогава когато студентите започнат да се явяват на изпити, каза още юристът. Юридическия факултет в СУ има много строг контрол и изисквания към студентите. Аз лично имам по 20% скъсани на явяване на изпит. Искам да кажа, че на финала при нас завършват около 85% от випуска, което само по себе си говори за високите критерии“, увери още професорът.

Големият проблем на юридическото образование е изхода, ние мерим с различен аршин, студентите които завършват и съответно начина им на дипломирана, каза още проф.Вълчев.

По различен начин се справи системата на образованието в положение на коронавирус, както и ние в университета, добрите се справят, коментира още дистанционната форма на обучение проф.Вълчев. Министерството направи усилия, училището не е място да ти съобщят нещо, училището е място, където да те научат да правиш разлика между добро и зло, между важно и маловажно, каза още той.

Оценката от матурата пък е достатъчно обективна, предвид мерките за сигурност, както и камерите за наблюдение. Изпита е добре структуриран и пълен, каза още Вълчев.

Сподели:
Бомба x
ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Ген. Мутафчийски и медиците във ВМА получават втора ваксина срещу COVID-19 - НА ЖИВО ПЪРВО В ПИК TV: Ген. Мутафчийски и медиците във ВМА получават втора ваксина срещу COVID-19 - НА ЖИВО
ново
Днес: 44
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това