Проф. Георги Близнашки: Горица Грънчарова се оказа жена с характер, а президентът се поддаде на внушенията на ППДБ за Калин Стоянов

Епицентър

Проф. Георги Близнашки: Горица Грънчарова се оказа жена с характер, а президентът се поддаде на внушенията на ППДБ за Калин Стоянов

215762
на 19.08.2024
Проф. Георги Близнашки: Горица Грънчарова се оказа жена с характер, а президентът се поддаде на внушенията на ППДБ за Калин Стоянов
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Горица Грънчарова-Кожарева се оказа жена с характер. Румен Радев може да покани отново за премиер Димитър Главчев, но ако той се съгласи, трябва да предложи нов състав на кабинет.

препоръчано

Това коментира професорът по конституционно право и служебен министър-председател Георги Близнашки по повод безпрецедентната ситуация, в която се озова държавата ни след отказа на президента да подпише указа за назначаване на служебен кабинет заради министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

По-рано днес Главчев даде сигнал, че е готов да участва в конституционната процедура за назначаване на служебен премиер, въпреки че преди десетина дни каза обратното.

"Президентът не можа да намери верния подход към формирането на правителство при една усложнена ситуация. Ситуацията е абсурдна и това беше един излишен скандал. През цялото време се правеха най-различни внушения, очевидно се опитваха да я притискат Грънчарова от всички страни", оментира още проф. Близнашки. Той определи тези действия, като "наивни политически ходове" и отбеляза, че Грънчарова-Кожарева се е оказала жена с характер, която е отстояла позицията си достатъчно аргументирано и солидно.

Според проф. Близнашки президентът се е подал на внушенията на ПП-ДБ, които имат резерви спрямо Калин Стоянов, въпреки че професионалният състав на МВР не е на същото мнение и изрази подкрепа за него.

Той отбеляза, че срок за провеждането на консултации с потенциалните кандидати няма, но разбирането е, че трябва да бъде относително кратък, защото парламентът е очевидно изчерпан и неспособен да излъчи правителство. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втория ден на октомври: Секс за жените Рак, за Рибите, а и за Телеца, който печели от търговия САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втория ден на октомври: Секс за жените Рак, за Рибите, а и за Телеца, който печели от търговия
ПИК TV x
Доц. Борислав Цеков разкри пред ПИК TV кой трябва да води хорото след изборите и начерта мрачен сценарий: Ако пак няма редовното правителство, тогава... (ВИДЕО) Доц. Борислав Цеков разкри пред ПИК TV кой трябва "да води хорото" след изборите и начерта мрачен сценарий: Ако пак няма редовното правителство, тогава... (ВИДЕО)
ново
Днес: 81
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК