Проф. Георги Близнашки: Радев опита да направи държавен преврат! Болните му амбиции не са приключили

Епицентър

Проф. Георги Близнашки: Радев опита да направи държавен преврат! Болните му амбиции не са приключили

122698
на 07.03.2021
Проф. Георги Близнашки: Радев опита да направи държавен преврат! Болните му амбиции не са приключили
Автор:   ПИК

Предстоят редовни избори, което е най-важното. При нас българите има някаква странна амнезия, губи се разбирането за това, което се е случило. Ние миналата година преживяхме един опит за държавен преврат. Това каза в ефира на телевизия "Европа" конституционалистът проф. Георги Близнашки.

препоръчано

"Ние миналата година преживяхме един опит за държавен преврат по същество, когато президентът поиска оставката на правителството, поиска оставката на главния прокурор, когато поиска разпускането на Народното събрание", отсече още един от най-добрите български юристи.

"Представете си какво означава това, ако се беше стигнало до подобна развръзка - цялата власт се концентрираше в президента на републиката", отново изобличи про. Близнашки истинската цел на размахващия юмруци като партизанин от отряд "Антон Иванов" Румен Радев.

"Това беше едно голямо сътресение. Това се готви от много отдавна. Случайно да сте чули за т.нар. паралелна държава? Беше създадена атмосфера, но не успяха да стигнат до една истерия в обществото. Бойко Борисов трябваше да бъде превърнат в символ на злото, въплъщението на злото. Целта беше демокрацията да се приключи с нея, да се премине към президентска република, което и признак на диктатурата", посочи той истинската цел на метежниците.

"Много малко хора разбраха, че тези избори ще са редовни и колко важно е това за държавата. Не допуснахме президентско управление, не допуснахме служебно правителство и тук беше много важна ролята на европейските институции, които подчертаха, че изборите трябва да са редовни", върна се на темата на изборите проф. Георги Близнашки.

"Болните амбиции на Румен Радев не са приключили. Това, което направи Румен Радев, няма аналог в историята на страната. На практика нацията беше разделена така, както никога досега", предупреди конституционалистът.

Според проф. Близнашки, Румен Радев подхожда лековато по темата със Северна Македония и учудващо все още не е събрал КСНС по темата.

"НСО не функционира, в момента това е една преторианска гвардия, която обслужва президентската двойка", посочи още едно от зловредните действия, които носи Радев на държавата.

Проф. Близнашки призна, че вече избягва публичните прояви и се е отдръпнал от активната политика. И припомни, че е бил изключен от БСП заради участието си в зимните протести от 2013 г. и така е ядосал тогавашния лидер на социалистите Сергей Станишев.

Сподели:
Бомба x
Четири начина да се чувствате по-енергични през деня Четири начина да се чувствате по-енергични през деня
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Радев с първа публична поява от месец насам - мълчи за изборите и парламента (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Радев с първа публична поява от месец насам - мълчи за изборите и парламента (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 50
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това