Проф. Георги Рачев: Задава се топъл уикенд, от понеделник по морето ще гърми и трещи

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Проф. Георги Рачев: Задава се топъл уикенд, от понеделник по морето ще гърми и трещи

5606
на 04.06.2021
Проф. Георги Рачев: Задава се топъл уикенд, от понеделник по морето ще гърми и трещи
Автор:   ПИК

Втори уикенд ни очаква слънце и топло време. От неделя късно вечерта обаче ще започне промяна на времето с превалявания и прегърмявания в следобедните часове.

препоръчано

Това прогнозира климатологът проф. Георги Рачев пред бТВ. В неделя на обяд температурите ще достигнат 24-25 градуса, а на места – 27 градуса.

В София от началото на другата седмица започват валежите. Сутрин ще има слънце, а в следобедните часове ще трябва да носим чадър.

В България не е толкова студено, колкото си мислим. Времето е нормално като за първата половина на юни месец, каза той.

Във Варна от понеделник до четвъртък в следобедните часове ще има превалявания и прегърмявания, уточни професорът.

Валежите ще бъдат между 2 и 5-6 мм, което е абсолютно нищо, няма да намокри и пясъка дори, посочи той за опасенията от валежи по морето.

Професорът коментира и новината за създаването на метеорологични дронове и подчерта, че това ще е прогрес, тъй като той ще влиза на места, където самолет не може да пристъпи, както е при тропическите циклони.

Сподели:
Бомба x
Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз. Съчиняват нещо за случай от 2009 г. и търсят кошаревски свидетели. Трябва ли всички като Стъки да си търсим правата? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз. Съчиняват нещо за случай от 2009 г. и търсят кошаревски свидетели. Трябва ли всички като Стъки да си търсим правата? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 176
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това