Проф. Георги Рачев пред ПИК TV: Последната седмица на октомври ще е топла. В неделя хората да отидат да гласуват - сухо е и няма да има гъби

Епицентър

Проф. Георги Рачев пред ПИК TV: Последната седмица на октомври ще е топла. В неделя хората да отидат да гласуват - сухо е и няма да има гъби

36960
преди 4 часа
Проф. Георги Рачев пред ПИК TV: Последната седмица на октомври ще е топла. В неделя хората да отидат да гласуват - сухо е и няма да има гъби
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

През последната седмица на октомври времето ще бъде хубаво. До края на месеца ще е много слънчево. Сутрин ще е хладно и студено, а на обяд топло и дори много топло. Сутрин ще видим първите слани дори в София дори още тази неделя и в понеделник. В Западна България североизточното нахлуване ще се усеща по-слабо и тези, които ще станат утре, да погледнат Луната. Тя ще се е изцъклила огромна супер Луна. Там където ще е безоблачно, а то на всякъде ще е без облаци, и изстиването на приземния слой ще е голямо, и температурите ще паднат под нула градуса. Такава прогноза направи проф. Георги Рачев в предаването "Видеовръзка с Цветан Фиков" по ПИК TV.

препоръчано

Според него сутрин на много места ще има слани, но в градовете времето ще е по-различно, защото ще се усеща ясно изразеният "остров на топлина". Той обясни, че този остров се дължи на застроеността на градовете и защото всички сгради отделят топлина. 

"В София и останалите котловини полета в Северозападна България минималните температури ще са около 0 градуса. От вторник-сряда минималните сутрешни температури ще се повишат около 3-4 градуса и така ще останат до края на седмицата. В южните райони по поречието на Марица минималните температури ще са от порядъка на 4-5 градуса. По Димитровден ще достигнат дори 7-8 градуса. Максималните температури ще бъдат най-ниски тази събота и неделя в София 14-15 градуса, а в Пловдив 15-16 градуса. От понеделник започва бавно повишаване на температурите и по Димитровден и в деня на изборите ще достигнат до 17-18, а защо не и 19 градуса", допълни проф. Рачев.

Според него, средно-денонощна температура под 12 градуса не се очаква поне до Димитровден, следователно няма причина да се пуска парното все още. По думите му, както се случва през последните 5-6 години, първото парно може да го очакваме в началото и дори в средата на ноември.

"В неделята на изборите за гъби няма да става, защото е сухо и няма гъби. Моят апел към всички български граждани е да гласуват. Да, знаем какво се случва с бюлетините, знаем и какво се прави с машините, но все пак това ни е основно право, а и задължение. Катастрофално е положението, ако нямаме редовна власт. Времето ще е хубаво и нека го използват да гласуват, а и да се разходят навън", завърши проф. Георги Рачев. 

Цялата прогноза вижте във видеото:

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 30
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК