Проф. Георги Рачев разкри кога температурите отново тръгват нагоре

ГОРЕЩО

Проф. Георги Рачев разкри кога температурите отново тръгват нагоре

62192
на 30.08.2024
Проф. Георги Рачев разкри кога температурите отново тръгват нагоре
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

„Захлаждането, което се усеща от няколко дни, е срaвнително слабо в България. Днес ще вали над почти цялата страна и особено по черномоското крайбрежие".

препоръчано

Това коментира пред бТВ климатолгът професор Георги Рачев, който се намира на няколко хиляди километра от България. Той е в средата на Северно море, напът за Шотландия, а оттам ще продължи за Исландия.

„Тук започва да захладнява. В Исландия ни очаква мрачно и дъждовно време“, сподели проф. Рачев.

"Температурите в България ще останат доста високи. Те ще бъдат в рамките на 25 - 30 градуса, а района на Сандански може би ще надминат и 31-32 градуса“, обясни той.

„Валежите в България ще бъдат днес много съществени навътре в черноморското крайбрежие. На места те ще надхвърлят и 100 метра. Тази валежна зона може да остане приблизително до неделя. Успокоение на времето там няма да има и през следващата седмица – след 3 септември то ще остане доста смутно, особено в следобедните часове“, обясни климатологът.

Той посочи, че голямо количество валежи падат край Калиакра и Тюленово и до неделя там вероятно ще бъдат натрупани над 50-80 литра на квадратен метър.

Днес и утре валежите ще бъдат над цялата страна, които до известна степен ще допринесат за преодоляване на засушаването у нас.

От неделя температурите отново ще започнат да се повишават и ще бъдат между 27 и 31 градуса.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК