Проф. Георги Рачев със седмична топ прогноза за времето пред ПИК TV - зарадва дамите ето с тази новина (ВИДЕО)

Акценти

Проф. Георги Рачев със седмична топ прогноза за времето пред ПИК TV - зарадва дамите ето с тази новина (ВИДЕО)

143437
на 24.08.2024
Проф. Георги Рачев със седмична топ прогноза за времето пред ПИК TV - зарадва дамите ето с тази новина (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Тази седмица е финална не само за август, тя е финална за цялото лято. Защото завършва климатичният период, който наричаме лято - юни, юли и август. Астрономически лятото ще завърши на 22 септември, а метеорологично ще видим кога температурите ще достигнат тези средни стойности, характерни за метеорологичното време. 

препоръчано

Това заяви проф. Георги Рачев в предаването "Видеовръзка с Цветан Фиков" по ПИК TV в прогнозата си за времето, което ни очаква през периода от 26 август до 1 септември. 

"Бързам да зарадвам повечето дами - есента - септември, октомври и ноември месец се очаква да бъде с поне градус и половина по-топла от нормалното... Тази година почти сигурно е, че ще бъде най-топлата година, откакто се водят метеорологични наблюдения, освен ако ноември - декември не свият някакви продължителни студове - да оберат, заличат тази аномалия - с повече от градус и половина по-топло в сравнение с миналата година. А това за една година е крещяща разлика", отбеляза той.

И допълни: "Лятото си отива с температури по-високи от нормалното... И днес, и утре ще бъде много топло, а следобедните часове и горещо. Температурите ще достигнат своя максимум между 33 и 37, дори 38 градуса. А от понеделник и особено след вторник ни очаква едно захлаждане, което за август месец ще бъде в границите на нормалното, а за първите дни на септември месец, ще се окажат тези градуси отново по-високи, отколкото е нормално.

Днес, утре, в понеделник и отчасти във вторник - слънчево, горещо време и сравнително сухо. Отделни валежи ще има около планините, а след вторник - в Източна България".

Проф. Рачев прогнозира понижение на температурите към сряда - до 27-28 максимални градуси: "Сутрешните температури ще са от порядъка на много приятна, прохладна, свежа утрин - 16, 17, 18 градуса, след което бързо ще се стопли".

"Във вторник и сряда се очаква едно смущение, което ще доведе до по-малко валежи, особено в Западна България. Докато в Източна България, която е т.нар. сушевата част от България до този момент, акумулираните валежи от сряда до събота на места ще достигнат до 15-20 л/кв.м. Валежи ще има в Сливен, Стара Загора, Хасково, Ямбол, където сушата е колосална", отбеляза топ климатологът.

Той прогнозира още: "Във вторник - гръмотевични бури по морето. В късните вечерни часове след 22 ч. навътре в морето започва един "страшен фойерверк" - светкавици, гръмотевици - това е типично за тази част на годината, защото морето е страшно топло - 27-29 градуса. Тази температура ще се запази поне в рамките на 26-27 градуса до средата на септември месец. Така че и септември, не само първата, а и втората половина ще бъде много хубав за почивка. Слънцето вече ще бъде доста ниско, много меко и на плаж ще се ходи от 10 до към 16 ч. И няма да има нужда да се криеш в обедните часове някъде на сянка".

Цялата седмична прогноза на проф. Георги Рачев - гледайте във ВИДЕОТО.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 95
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК