Проф. Герджиков: Радев да покаже проекта си за нова Конституция! Опасно е вътре да не се промъкне нещо. Аз запознах Кирил Петков с Радев, бих го подкрепил

Акценти

Проф. Герджиков: Радев да покаже проекта си за нова Конституция! Опасно е вътре да не се промъкне нещо. Аз запознах Кирил Петков с Радев, бих го подкрепил

58022
на 16.11.2021
Проф. Герджиков: Радев да покаже проекта си за нова Конституция! Опасно е вътре да не се промъкне нещо. Аз запознах Кирил Петков с Радев, бих го подкрепил
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Проф. Анастас Герджиков призова президента Румен Радев да покаже проекта си за промени в Конституцията. Това той заяви в ефира на БНТ.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

"Трябва да направи това преди изборите, много е важно това. А не след това, защото вътре може да се промъкне нещо друго, освен съдебната реформа", заявипроф. Герджиков, който е подкрепян от ГЕРБ-СДС и ще излезе на балотаж срещу Радев тази неделя.

"Постигнахме успех – стигнахме до балотаж. Важно е, че изобщо имаше балотаж. Разликата все още е голяма между нас с двойката Радев-Йотова. Тези 20% могат да се преодолеят и в неделя да има обрат", обясни кандидатът за президент.

"Не познавам Мустафа Карадайъ, както каза Цветеслава Гълъбова, която заяви, че май е видяла лидерът на ДПС да влиза в ректората", каза още той.

"Бих приел подкрепата на всяка политическа сила, но аз вече призовах всички българи да гласуват", коментира кандидатът за държавен глава, издигнат от ИК, подкрепен от ГЕРБ. 

Вторият в надпреварата за „Дондуков 2“ изчисти името си от слуховете за ДПС така: "6% са гласували за Радев, 0.5% за Герджиков на първи тур. На въпрос за кого биха гласували, отговарят така – 25% за Радев, 20% за Герджиков.

"Аз се обявих против въвеждането на зеления сертификат. Според мен не трябваше да се въвежда набързо при 20% ваксинирани. Така изглежда като принудителен акт", добави той.

"Не знам защо всички виждат в Радев промяната в съдебната система. Той я оглави, но не забравяйте, че точно Радев подписа указа за Гешев за главен прокурор. Всички помнят как управляваха хората на БСП, а той е подкрепен от тях%", добави той.

Проф. Герджиков заяви, че ако не успее на балотажа, ще се върне в университета. "Дали ще съм ректор, ще реша по-късно, в друг формат", добави той. Водещата го попита в какъв, а той обясни, че това ще стане на разговор с колегите си в СУ.

"Познавам Кирил Петков. Чудесен млад човек, амбициозен. Всъщност, ние се смяхме, защото аз го запознах с Румен Радев на едно пътуване от СУ. Бих го подкрепил. Бих подкрепил всяко редовно правителство, освен ако не е безпринципна коалиция, което ни е жизненоважно", коментира проф. Герджиков.

"През цялото време говорихме за дебат. Вероятно ще е в четвъртък. Искахме да е пред трите национални телевизии, но доколкото разбрах хората на Радев са поискали да е само по една", разкри гостът в студиото.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО) СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК