Проф. Донка Байкова: Бирата ни прави щастливи, но внимавайте с мезето!

ЧАС ПИК

Проф. Донка Байкова: Бирата ни прави щастливи, но внимавайте с мезето!

16024
на 22.06.2015
Проф. Донка Байкова: Бирата ни прави щастливи, но внимавайте с мезето!
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Бирата ни прави щастливи, защото съдържа витамин B3, който е включен във веригата за производство на серотонина. Консуматорите на умерени количества пиво се радват на един характеров позитивизъм, т.е. на добро настроение. Това каза в „Добро утро, България!“ по ТВ7 диетологът проф. Донка Байкова.

препоръчано

Тя обясни, че бирата дължи своите калории на въглехидратите и на алкохола. Тъмните видове имат повече калории от светлите, увери професорът.

„В 500 милилитра бира има около 250 килокалории. Бирата е богата и на минерали. Тя има по-ниско съдържание на калций, и по-високо на калий и магнезий. Поради това тя има диуретично действие и намалява риска от образуване на камъни в бъбреците, стимулира и сърдечния мускул, но при прекомерната употреба води до негативни последици. Има опасност от образуване на т. нар. бирено сърце. Големите количества бира изтъняват сърдечния мускул. Възможно е повишаване на артериалното налягане и на риска от исхемична болест на сърцето. Фолиевата киселина, която е обичайно дефицитна, можем да си я доставим с консумация на една бира за деня. Но внимавайте с мезетата, защото те са причина за т. нар. бирено коремче“, предупреди проф. Байкова.

„За да е по-женствена жената, трябва да пие бира. Пяната се използва за разкрасителни процедури“, каза още специалистката по здравословно хранене.

 

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК