Вход
София
Времето в София 0 o C

Проф. Драганов с остър коментар за ПИК и "Ретро": Патриотите няма да изпуснат келепиреца, иначе в засада дебне ДПС

Проф. Драганов с остър коментар за ПИК и "Ретро": Патриотите няма да изпуснат келепиреца, иначе в засада дебне ДПС

на 07.02.2019
60393
22
Проф. Драганов с остър коментар за ПИК и "Ретро": Патриотите няма да изпуснат келепиреца, иначе в засада дебне ДПС

Комай се оказва, че няма значимо политическо събитие в България, при което „Обединените патриоти“ да не се оказват поне малко (а понякога и доста) разединени. От Пиринския „Юлен“ до шведския „Грипен“. И от американския „Фалкон“ до циганския дом във Войводиново.

Оставам обаче с впечатлението, че почти винаги вътрешнопатриотските „свади“ ги подклаждат и едни строго определени медии. А може би и още по-строго финансирани...

Видяхме го и миналата седмица с поредния измислен „скандал“ дали Валери Симеонов да бъде или не съпредседател на парламентарната група на Патриотите. Ами то това си е тяхна вътрешна работа и той беше прав да избухне, че пърхащи млади журналистки търсят под вола теле.

Е, слава богу, че този път се въздържа и не им обясни какво точно има под вола. И дали не търсят нещо подобно...

Не простиха медиите и на Каракачанов. И самоотвержено взеха страната на циганите от „чистотата“, организирани да протестират за това, че ги бил нарекъл такива, каквито са си.

Той пък на свой ред се ожали, че не е усетил достатъчно солидарност от страна на коалиционните си партньори при атаките срещу него. И май беше прав...

Същата липса на солидарност изпита и Сидеров при основателното си по принцип искане да накараме американците да си плащат за военните бази. Казвам, че искането е основателно по принцип, защото според клаузите на договора между България и САЩ това може да се случи чак през 2026 г., доколкото през 2016-а той беше автоматично продължен.

Друг е въпросът защо още тогава не се сети да изпищи Волен. А още по-друг – „проспаха“ ли момента управляващите по онова време, или просто умишлено си затвориха очите и широко си разтвориха пред американците други части от тялото...

Въобще в политиката коалициите са сложна работа. Даже направо изкуство. Вижте и в момента в колко държави от Европейския съюз те или се тресат, или направо са в разпад.

Ами и в България предстоят „коалиционни сътресения“, защото на хоризонта вече са изборите за европарламент. А следователно - и реденето на листите с кандидатите.

Пазарлъците между партньорите от „Обединените патриоти“ хич няма да са лесни. Не че при БСП например ще минат по-гладко – по същество тя също е коалиция между леви, „ниновисти“ и най-обикновени опортюнисти.

Разликата обаче е, че социалистите ще изчакат провала си на евроизборите и едва тогава евентуално биха се разпаднали като „коалиция“. Докато при Патриотите е по-сложно.

Проблемът е не толкова в това, че работата на евродепутата наистина е „лека, доходна и безотговорна“ (всеки един си докарва между 40 000 и 50 000 евро месечно, та умножете го по дванадесет на година и после по пет години, колкото е мандатът им). Но в случая въпросът е по-скоро в спора „кой да води бащината дружина“.

Аз обаче все още си мисля, че този път здравият разум ще надделее над здравите сили. По ред причини.

Първо, едва ли някой се съмнява, че с единна листа шансовете на Патриотите са значително по-големи, отколкото ако се явят поотделно. Пък и дано си спомнят драмата с Реформаторския блок от предходните евроизбори. Покрай тях те се скараха, започнаха да се надлъгват и на следващите редовни парламентарни се явиха разединени. В резултат на което сега блестят с отсъствието си от Народното събрание.

Второ,  дано не са забравили и прословутия „феномен 15/15“. Сиреч че все още изборите за европарламент са по т.нар. преференциална система, при която подредбата в листата няма особено значение. И че ако (примерно) Каракачанов е убеден в качествата на сегашното си „евроострие“, може да преглътне то да отстъпи водачеството си на Сидеров. А после нека гласоподавателят реши кой пò става.

Трето, явяването им с обща листа би допринесло и за стабилността на „голямата коалиция“ с ГЕРБ. За нормалните хора е повече от очевидно, че в близко бъдеще страната ни определено не се нуждае от предсрочни парламентарни избори. Още повече че те не биха променили нищо, колкото и Нинова, и БСП да твърдят обратното.

Следователно и Борисов е заинтересуван и след евроизборите да се яви с една единна, а не раздрипана „малка коалиция“. Особено пък ако, както се очаква, БСП се издъни в тях. А после и на местните...

Четвърто, едва ли някой си въобразява, че „Обединените патриоти“ биха получили в бъдеще толкова власт, колкото Борисов им предостави сега. А доколкото за българина, каквото и да тръби и в каквото и да се зарича, властта си е и „келепирец“, мисля си, че и „патриотите“ не биха пуснали някое от дойните вимета, до които са се докопали сега от кравата държава.

Ами това е според мен положението. И колкото и да се напъват едни медии, колкото и да си късат блузките, моята прогноза е твърда: коалицията „Обединени патриоти“ няма да се разпадне, „голямата коалиция“ между тях и ГЕРБ ще се запази и след изборите за европарламент.

Още повече че ако това не се случи, отзад в засада дебне ДПС. А както е известно и от историята, те на това „отзад“ са спецове...

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(22)
1
„Лидерът на „Атака" Волен Сидеров не е ходил войник заради сериозни проблеми със зрението. Това показва документ, издаден от Централния военен архив във В. Търново. Според него националистът има „трайни рефракционни аномалии над 10 диоптъра и на двете очи". Справката е поискана от независимия депутат Станчо Тодоров Бил съм шеф на наборни комисии и никога не сме отлагали войници заради очила или лещи, заяви Станчо Тодоров. И попита: „Как Волен няколко години след като е бил освободен от редовна военна служба, е станал професионален фотограф?" „Ако Волен има над 10 диоптъра, той реално е сляп. Това е доказуемо. Искам да се види кой е този лекар, който ще му издаде такъв документ и кой е докторът, излекувал слепота!", възмущава се Тодоров. Той е убеден, че Сидеров е излъгал, за да избяга от задължителната военна служба.“ - https://www.168chasa.bg/article/6679588
2
Драганов,ако БиБи не го беше страх от служебно правителство,отдавна да ги е ритнал, а-а.....
3
Много точно!
4
Бяха употребени като тоалетна хартия,заради алчността си на всяка цена да са в управлението.Питайте т.нар. десни къде са сега?
5
Е, това са защитаващите ГЕРБ - отрепки като Драганов.
6
А дали ще има кой да гласува за тях или протоколите вече са попълнени
7
Това същия професор с водката и таратора ли е? Няма значение,но истината не е в сегашната измислена мутренска изборна система с определящи “граждански”квоти,партии,съотношения,гарантирани процентни плащания от държавата и т.н.,като в крайна сметка се получава една въртележка,от смяна на некадърници и мутри,в продължение на 30 г.с краен резултат африкански стандарт.Даже африканците плащат хиляди евро да преминат транзит през територията. Не се ли направи нова политическа и икономическа структура с ясни правила и закони и не бъдат ли вкарани държавните милионери в затвора,оправия няма да има.Остава само,стани да седна и така бе край.
8
ПСЕВДОПАТРИОТИТЕ са СРАМ и ПОЗОР за Българския народ....Ако бяха истински и достойни патриоти Нел трябваше да са в коалиция с Гепи Груп-герб ЕООД КОМЕРС...но излезнаха големи имистинсми Опитомени псевдопатриоти-крадци и мошеници...колко милиониииииииииииии бяха откраднати от кокошкарската ограда на българо-турската граница,колко милионааааааааааа бяха откраднати от фалшивите удостоверения с българските паспорти.....сега им се паднало да крадат колкото могат и на следващите избори едва ще са в парламента тези Опитомени псевдопатриоти
9
отговор на коментар
Вече е на седемдесетака и кусур, та затова е намалил пиенето. Повече от половинка не пие, ако има стотинки, ще замези и с таратор или с туршия. Като "истински интелектуалец".
10
И заедно, и поотделно - все тая. След като измамиха бившите си избиратели, бившите патриоти ще гледат ЕП (а после и българския) само отвън. Освен ако се примолят на Цв.Цв. за някой - друг чувал бюлетини.
11
Карадая е пльтно до Цветанов по желание на последния. Легално чрез една от комисиите в НС Даже на молитвената са.заедно
12
че то дпс си е във властта патриотите ще последват съдбата на реформаторите
13
Ами тошко ви требваа на вас, не суджуциии. Мнооо завист излоба имсте бе хораааааа, а Белене+бсп равно на дпс
14
Феновете на Милиончева страдат от ЧЕРВЕНА СЛЕПОТА, която е по-тежка от кокошата слепота! Робска психика, която оправдава крадливото си ръководство! Не е имало по-престъпно ръководство на БСП от 25 години! Радвайте им се другари, защитавайте ги, те от Вас са забогатели, ама и от нас са крали! За какво ли не е виновен Бойко, дори и за това че като Херкулес чисти Авгиевите обори на БСП крадливите управления! Много пречи Бойко на далавераджиите и наркотрафикантите, също и на крадците, спонсори на Нинова и Радев, Ветковци,Баневи,Миньовци и цялата синьо-червена олигархия!
15
Абе, снощи с Дражко жулнахме кило водка...
16
като стой та гледай
17
Какво е общото между: проф.Драгомир Драганов, проф.Румен Гечев, проф.Иво Христов? Да не си мислите, че и тримата са червени баклуци? -Нееее! -Просто и тримата са абсолютни некадърници.
18
Значи Болен С. ще взема двойна заплата. Една от Европарламента - 40 000 евро и една от Кремъл - 3 000 000 рубли.
19
Другарю "професор" Драганов,СТИГА с това "ДПС",НАРОДА вече ПОУМНЯ!!! НАРОДЕ????
20
Искаш ли да се намери жена за една нощ? Добре дошли на ==>> www.Sexydrom.Com
21
а с кого трябваше да са патриотите - с комунистите? с ДПС? патриотите винаги са се позиционали в дясно е Герб членува в ЕНП, странно ли е, че събраха? после - ако бяха казали че са в опозиция кой идваше - БСП и ДПС. този филм сме го гледали поне няколко пъти и не предполага нищо хубаво. Смисълът на съществуването на ОП е да не допуска ДПС във властта
22
Е.БАН РОШКО- Е.БАНИЯ LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 8 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате на евроизборите през май?
Общо гласували: 19237
архив

Затрупан с работа математик седи зад писалището, когато до него се доближава малкото му дете и пита:
- Татe, как се пише цифрата осем?
- Много лесно - също като знака за безкрайност, но завъртян на ъгъл Пи върху две!

няма нови новини
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
сега
1408
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: БСП избира на тайно гласуване главния редактор на "Дума" (ОБНОВЕНА)
x
ИНТИМНО: Жените, които всеки мъж трябва да има, преди да свие гнездо
x