Проф. Кантарджиев емоционално: Благодаря от сърце на всички, които ме подкрепиха! На никого не пожелавам да вземе тези пари, които аз получих

Акценти

Проф. Кантарджиев емоционално: Благодаря от сърце на всички, които ме подкрепиха! На никого не пожелавам да вземе тези пари, които аз получих

60132
на 11.06.2021
Проф. Кантарджиев емоционално: Благодаря от сърце на всички, които ме подкрепиха! На никого не пожелавам да вземе тези пари, които аз получих
Автор:   ПИК

Много добре се чувствам като пенсионер. Разбрах колко хора ме обичат и уважават. От няколко дни имам доста предложения. Хора, които уважавам, ми предложиха работа на доста места. Това заяви пред телевизия СКАТ пенсионираният директор на Националния център по заразни и заразни болести проф. Тодор Кантарджиев.

препоръчано

"Не съм държавен служител. На трудов договор бях", уточни той и припомни, че от 1988 година работи в Центъра.

"Герберска калинка ли ме изкараха?! Сигурно са доста образовани и интелигентни. Зашо герберска? От 10 години не членувам в партия. Преди имах леви убеждения", призна професорът.

"Имам навършени години. Преди 6 месеца навърших 65-годишна възраст", добави Тодор Кантарджиев.

"Познавам някои от членовете на служебния кабинет. Мога да кажа, че съм много добри професионалисти. Служебния министър не го познавам. Аз бях завеждащ отдел, когато той беше зам.-министър във второто правителство на Иван Костов", уточни той и благодари от сърце на всички, които са го подкрепили.

Водещият на "Дискусионно студио" показа редица публикации на служебния здравен министър Стойчо Кацаров във Фейсбук, където той споделя новини от изказвания и тези на скандалния доц. Атанас Мангъров. "Мисля, че авторът на този фейсбук боледува от коронавируса. Не знам какво му е мнението - има ли коронавирус, тежко ли се боледува", попита Кантарджиев.

"Някои щяха да си късат дипломите, че лятото ще изчезне като явление. Казваха, че не се умира от коронавирус, а с коронавирус, а сега правят анализи, че е висока смъртността", недоумява професорът.

Той припомни, че е събирал пари за трансплантация за тежко хематологично заболяване във Франция и когато е бил там в клиниката, съпругата му е починала внезапно, а той е получил сума от застраховката й живот. Пенсионираният шеф на Центъра по заразни и паразитни болести каза, че не пожелава на никого да получава такива пари.

Тодор Кантарджиев обясни, че цял живот се е готвил за такава пандемия и затова веднага е приел да помогне. Той обясни, че който и да му е предложил да започне работа в Шаба, той е щял да приеме.

"Ние от щаба искахме да има гражданска или военна мобилизация на лекарите, а политикът Борисов ни каза да не го правим и да пробваме с убеждаване и така и стана", припомни професорът и уточни, че някои от по-строгите мерки са били предложени от него, а други от проф. Мутафчийски.

"Не се ли разглезихме много? В България мерките никога не са били най-строги", отсече Тодор Кантарджиев и каза, че до 12 май 2020 г. политиците са слушали много хората от щаба.

"За първи път от септември миналата година имаме толкова малко случаи. Хората овладяха инфекцията. Хора, ваксинирайте се, за да може да си видите близките, ние възрастните, да си видим внучетата", призова той.

"Гледай какви хейтъри се извадиха, бре! Чудят се защо имало ядки на бюрото ми. Миналата година януари месец ми бяха много лошо кръвните изследвания. Тези хейтъри не знаят ли, че ядките помагат за възстановяването на белите кръвни клетки", попита професорът и отново припомни изказването си пред водещата на ПИК TV Ива Николова, че сега има време да издири всички хейтъри и да ги съди.

"Плашещо е, че темповете на ваксинация спаднаха. Да ни пази Господ. Ако не се направи така, че хората да се мотивират да се ваксинират, ако не се направи така, че българчетата, които се връщат от чужбина, да се ваксинират, ако не се направи така, че докторите, които не са ваксинирани, да се ваксинират, ще имаме проблеми", прогнозира Тодор Кантарджиев.

Той разкри, че зелените коридори за ваксиниране са били предложени от премиера Борисов.

"Видният доцент не дойде на един конгрес, за да поспорим. Като е идвал на срещи, винаги е мълчал и не е казвал нищо. Той винаги е бил близък до висшестоящите, но нямаше какво да каже", каза професорът по адрес на скандалния доцент Атанас Мангъров.

Сподели:
Бомба x
Защо ранобудниците са по-щастливи Защо ранобудниците са по-щастливи
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лъчезар Борисов с аларма: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата - още не е внесен Планът за възстановяване, можеше да имаме 12 млрд. в помощ на икономиката (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лъчезар Борисов с аларма: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата - още не е внесен Планът за възстановяване, можеше да имаме 12 млрд. в помощ на икономиката (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 64
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това