Проф. Кантарджиев: Пак се появиха политици, които преди 30 години затриха здравеопазването! Втрещих се какви ги говорят

Акценти

Проф. Кантарджиев: Пак се появиха политици, които преди 30 години затриха здравеопазването! Втрещих се какви ги говорят

60180
на 11.05.2021
Проф. Кантарджиев: Пак се появиха политици, които преди 30 години затриха здравеопазването! Втрещих се какви ги говорят
Автор:   ПИК

Третата вълна отминава. Благодарение на мерките успяхме да постигнем плавно нарастване на случаите, а така здравната система не се натовари - нямаше много случаи на забавени линейки и болнично настаняване. Това заяви пред БНТ проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

препоръчано

"За разлика от ноември случаите много рязко започнаха да намаляват", сравни експертът втората и третата вълна на коронавируса.

Проф. Кантарджиев напомни, че на закрито трябва да се носят маски и по възможност да се проветряват помещения. 

"Две жени от Северна България имаха българския вариант на коронавиурса, засега други случаи няма. И двете пациентки са живи и здрави, но бяха на кислородна терапия", разкри директорът на Националния център по заразни и паразитни болести.

"Сега пак се появиха политици, които преди 30 години направиха така, че да няма здравеопазване. Втрещих се какви неща се говориха по студиата", категоричен беше проф. Кантарджиев. 

"В щаба не взимаме пари", припомни проф. Кантарджиев. "Работата беше много, а ние я вършехме между нашите задължения. До 22:30 вечер се анализират данните за вируса", каза още експертът. 

Защо е табу бременните и децата да се ваксинират? Бременните жени прекарват гриповете най-тежко, коментира той. 

"РНК ваксините изграждат имунитет по-бързо, в сравнение с векторните. При векторните ваксини има оплаквания след първата игла, а при РНК ваксините са след втората игла", съобщи проф. Тодор Кантарджиев. 

"РНК ваксините са предпочитани, но 40 000 души у нас получиха и втора доза от "АстраЗенека" и са добре", категоричен бе шефът на Националния център по заразни и паразитни болести.

"Не всички изграждат достатъчно бързо имунитет, затова и има заболели след първа игла", разкри проф. Кантарджиев. 

"Ще се ваксинират непълнолетни с "Пфайзер", ако като това се впише в кратката характеристика", коментира експертът последните ваксинационни новини от САЩ. 

Сподели:
Бомба x
АСТРОЛОГИЯ: Неприятни сюрпризи може да изпънат нервите ви АСТРОЛОГИЯ: Неприятни сюрпризи може да изпънат нервите ви
ПИК TV x
Доган и Божков - забранените теми за Слави Трифонов (ФАКСИМИЛЕТА) Доган и Божков - забранените теми за Слави Трифонов (ФАКСИМИЛЕТА)
ново
Днес: 186
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това