Проф. Кантарджиев: През последните седмици няма регистрирани случаи на морбили у нас

Здраве

Проф. Кантарджиев: През последните седмици няма регистрирани случаи на морбили у нас

6786
преди 4 часа
Проф. Кантарджиев: През последните седмици няма регистрирани случаи на морбили у нас
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

През последните седмици у нас няма регистрирани нови случаи на морбили. Това обяви по Нова телевизия бившият директор на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

препоръчано

По думите му сме се справили като общество с тази зараза и почти сме я елиминирали.

Професорът припомни, че въпреки настъпващите прохладни месеци, е добре винаги, когато е възможно, помещенията да бъдат проветрявани.

„Намалели са случаите на коклюш у нас, благодарение на ваксините. Т. нар. магарешка кашлица много тормозеше Европа. Нормалният европеец трябва да ваксинира децата си. Ваксината против коклюш е комбинирана с тази срещу детски паралич и срещу дифтерия”, подчерта вирусологът.

Проф. Кантарджиев увери, че през есента и зимата инфекциите, пренасяни от комари и кърлежи, ще намалеят драстично.

Здравното министерство обяви, че противогрипните ваксини са вече в аптечната мрежа. Професорът припомни, че е добре те да се поставят през октомври и ноември.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК