Проф. Кантарджиев разкри: След три седмици ще стане ясно дали мерките ще останат, или ще бъдат разхлабени

Здраве

Проф. Кантарджиев разкри: След три седмици ще стане ясно дали мерките ще останат, или ще бъдат разхлабени

51953
на 24.11.2020
Проф. Кантарджиев разкри: След три седмици ще стане ясно дали мерките ще останат, или ще бъдат разхлабени
Автор:   ПИК

След три седмици ще се разбере дали мерките ще останат, или ще бъдат разхлабени. Това каза пред БНР директорът на Националния център по заразни и паразитни болници проф. Тодор Кантарджиев.

препоръчано

Той коментира мярката за затваряне на детски градини и ясли, като посочи, че инфекцията е опасна не за здравето на най-малките деца, а за техните баби и дядовци, които ги гледат. Проф. Кантарджиев припомни, че винаги е призовавал мерките да се спазват, а за хората, които не го правят – да има контрол.

„Ясно, че 85 % от хората са достатъчно разумни и спазват мерките, но 15 % , които заплашват здравето на обществото, за тях трябва да има контрол“, подчерта той.

„Като специалист винаги съм говорил за необходимостта от мерки, да не се прекалява с тях и да се осигури нормалност за тяхното провеждане. Трябва да се убедят хората. Допускат се алтернативни мнения, което е странно“, коментира проф. Кантарджиев.

По думите му до 14-и ноември случаите на Covid-19 у нас са се увеличавали главоломно и оттогава сме в едно плато, което обаче е крехко.

Няма вкарване на хаос в обществото, категоричен е проф. Кантарджиев.

„Най-важното беше, ако имаше съзнание у хората и те носеха маски, нямаше да имаме по над 3000 случая на ден, а щяхме да имаме по 300 на ден. Но липсва контрол и съзнание. Наруши се и доверието в лекарите заради противоречащите неща, които се говорят... Ако си се заразил с нисковирусно число можеш да преминеш болестта или с леки симптоми, или с никакви...Трябва да сме трезви и да не се плашим излишно", категоричен е професорът.

Сподели:
Бомба x
Кои са най-сериозните и най-забавните зодии Кои са най-сериозните и най-забавните зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това