Вход
София
Времето в София 11 o C

Проф. Костадин Ангелов: България не купува руска ваксина. В цял свят има единно мнение - маските помагат

Проф. Костадин Ангелов: България не купува руска ваксина. В цял свят има единно мнение - маските помагат

на 25.09.2020
47838
0
Проф. Костадин Ангелов: България не купува руска ваксина. В цял свят има единно мнение - маските помагат
Автор: ПИК
25.09.2020
0
47838

"Бяхме на второ място по заболеваемост, за последните седмици сме на 26 място от 29 страни. Цифрите показват, че сме се справили добре с контрола върху коронавируса", каза в ефира на БНТ здравният министър проф. Костадин Ангелов. 

"Коронавирусът се използва като един вид набухвател върху страха на хората. Твърдо заявявам, че ние нямаме никакви намерения да въвеждаме други мерки, по-твърди. Това правителство и Щабът доказаха, че могат да контролират вируса и се справят добре", поясни проф. Ангелов. 

Брифингите се връщат защото всяка седмица в здравното министерство било решено да се информира българското общество за истините. "Трябва да преминем през тази криза най-добре. Болниците ще издържат, хората са изморени, някои от тях са огорчени от отношение на цялото общество. Голяма част от него не вярва. Вярата е личен избор на всеки човек. Всеки разумен човек избира на кого да вярва. На мене ми е трудно да се справям с различен тип неверни неща. Като това, че България купува руска ваксина. Не, България не купува руска ваксина.", каза проф. Ангелов.  

"В медицинската наука няма две мнения за маските. То е едно и е, че те помагат. Ако ние не проявяваме интерес към себе си, не можем да сме безотговорни към нашите близки", каза здравният министър. 

Медицински специалисти от различни специалност липсвали в цялата страна. В понеделник ще бъде взето решение болницата в Гоце Делчев да бъде задоволена с необходимите специалисти. 

"Загинаха много хора. Тези загуби са големи. Българските лекари са сърцати хора, те се втурват да помагат на хората без  да мислят за себе си. Най-големият пропуск в системата е умората на хората и липсата на достатъчно лекари и медицински сестри", поясни проф. Ангелов.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34715
архив

Най-добрата диета - ядеш каквото ти се яде, когато си поискаш и колкото си искаш. Вярно, не се отслабва, но затова пък ти е приятно да я спазваш.

x
Борисов: Трябва да насочим вниманието си към възрастните и болните! Агресията на противниците ни плаши хората и показва истинските им лица (ВИДЕО)
x
Тези зодии се влюбват сляпо
x