Проф. Михаил Константинов разби мита за броя на гласоподавателите от чужбина

Акценти

Проф. Михаил Константинов разби мита за броя на гласоподавателите от чужбина

62824
на 26.01.2021
Проф. Михаил Константинов разби мита за броя на гласоподавателите от чужбина
Автор:   ПИК

Има един основен проблем - гласуването на българите в чужбина. В чужбина има по-малко от 1 млн. български избиратели, но не и повече, а се говори за 2-3 милиона. Това заяви пред БНТ проф. Михаил Константинов, председател на "Информационно обслужване".

препоръчано

"Не знаем какви ще бъдат условията за гласуване - изборите ще бъдат по време на католически празник в чужбина. Отсега трябва да се мисли какво да се направи", каза още той.

"Активната регистрация да започне на 4 април - т.е изчистване на избирателните списъци. 3 млн. избиратели ще дадат своя вот на изборите - този момент може да се използва. С тези хора ще направим едни актуализирани избирателни списъци", предложи проф. Константинов. 

"Ако някой го няма в списъка, той няма да отпадне. Просто ще се дописва на следващите избори. Така българите ще се убедят, че списъците се чистят и няма фантом", коментира председателят на "Информационно обслужване".

"Ваксинираните няма да са много до изборите с това темпо. Но пък имаме рязко намаляване на активните случаи - почти 4 пъти. Ако тази тенденция продължи, ще имаме благоприятна обстановка за изборите", каза проф. Михаил Константинов. 

Сподели:
Бомба x
ПОЛИТИЦИТЕ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ: Папагал псува на погребението на президент на САЩ ПОЛИТИЦИТЕ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ: Папагал псува на погребението на президент на САЩ
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това