Проф. Момеков: В България се продава антибиотик, който убива един на 30 000 души, при "АстраЗенека" процентът е 0,6 на 100 000

Акценти

Проф. Момеков: В България се продава антибиотик, който убива един на 30 000 души, при "АстраЗенека" процентът е 0,6 на 100 000

166497
на 14.04.2021
Проф. Момеков: В България се продава антибиотик, който убива един на 30 000 души, при АстраЗенека процентът е 0,6 на 100 000
Автор:   ПИК

У нас има много хора, които искат да се ваксинират, но много от тях не искат да се ваксинират с една от ваксините Това каза в сутрешния блок на БНТ председателят на Българското научно дружество по фармация проф. Георги Момеков.

препоръчано

Той отбеляза, че страничните ефекти няма как да се установят преди ваксината да се започне да се прилага.

"Когато  по света са ваксинирани около 600 млн. души, от тях ще има починали. Въпросът е да се установи дали това е вследствие ваксината на "АстраЗенека". Данните за безопасност се наблюдават и се вземат мерки", посочи проф. Момеков.

По думите му в момента трябва да се сравнява броят на хората, които са починали от коронавирус, с броя на починалите от тромбоза вследствие на ваксинация. "Броят на починалите от COVID-19 е много по-голям в момента", заяви председателят на Българското научно дружество по фармация.

"Мога да ви кажа, че в момента в България все още се продава един антибиотик, който убива един на 30 000 души. При "Астра Зенека" процентът е 0,6 на 100 000, което е изключително ниско. Сравнено с ползите това е нищо", разкри експертът.

"Най-добрата ваксина е тази, която е поставена", подчерта проф. Георги Момеков.

Той призова да се държим разумно, независимо от разхлабването на мерките. "Всеки от нас трябва да се държи като потенциален разпространител на тази зараза и да се държи подобаващо", каза проф. Момеков.

Сподели:
Бомба x
САМО ЗА ДАМИ: Как да накарате мъж да ви забележи и хареса САМО ЗА ДАМИ: Как да накарате мъж да ви забележи и хареса
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов с първи думи към служебните министри: Основна цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов с първи думи към служебните министри: Основна цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори (ВИДЕО)
ново
Днес: 304
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това