Проф. Николай Витанов: Ваксинацията запецна

Акценти

Проф. Николай Витанов: Ваксинацията запецна

43349
на 10.06.2021
Проф. Николай Витанов: Ваксинацията запецна
Автор:   ПИК

Ситуацията с пандемията е спокойна, ще си изкараме спокоен край на седмицата. Базовото репродуктивно число е 0.791. Обхватът на заразата се очаква да продължи да се свива. Това предвижда за разпространението на коронавируса у нас метематикът от закрития и разпуснат Национален оперативен щаб проф. Николай Витанов.

препоръчано

“Броят на активните случаи се очаква да върви надолу, към 12 500, но с по-бавни темпове в славнение с предишните седмици. Броят на починалите също се очаква да намалява в посока 10 на ден (в края на седмицата и под 10), но това намаляване също се очаква да е постепенно. С две думи - очаква се здравната система да продължи да се разтоварва“, пише проф. Витанов в своята редовна дневна справка във Фейсбук.

"Ваксинацията запецна. Това се компенсира от липсата на нови варианти на вируса у нас", посочва още математикът. 

Индикаторите за смяна на тренда имат много ниски стойности. Този за страната е 13.4 пъти под критичната стойност, а този за София - град е  почти 16 пъти под критичната стойност. Това ще рече, че нови версии на вируса не се виждат да върлуват из страната, погледнато от моята камбанария. Означава също, че ако нещо се появи, нарастването на случаите в началото ще е бавно и ще има време за реакция, ако има кой да реагира", допълва проф. Втанов.

"В заключение, засега обстановката е спокойна, място за притеснение няма. Вършете си спокойно работата, кой каквато има, спазвайте елементарните мерки и се наслаждавайте на лятото, който има време за това", препоръчва той.

Сподели:
Бомба x
Ето по какви мръсни игрички в секса си падат мъжете и жените Ето по какви мръсни игрички в секса си падат мъжете и жените
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на Орлов мост (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на "Орлов мост" (ВИДЕО)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това