Проф. Огнян Герджиков за ПИК: Веднъж завинаги да скъсаме със соца

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Проф. Огнян Герджиков за ПИК: Веднъж завинаги да скъсаме със соца

164049
на 18.04.2021
Проф. Огнян Герджиков за ПИК: Веднъж завинаги да скъсаме със соца

Из ония дни, в популярен ежеседмичник, прочетох „забележителен“ материал на изключително образния Евгени Чертовенски.

препоръчано

Материалът ме грабна още със заглавието си: „ВЗРИВЕТЕ СОЦУРОДА НДК...“

Господи, колко е прав г-н Чертовенски!!! Колко безпощадно картинно говори за „бетонния соцурод, забоден в центъра на София.“ Той „...вече четири десетилетия като грозен цирей се подиграва с нас.“ „Това мухлясъло чудовище е гнусна гавра...“, „... символ на пролетарската умствена скотщина...“, „жалък и отвратителен“. Колко образно и колко „правдиво“ е обрисувано от автора.

​Недоумявам как 40 години сме търпели това „...неописуемо недоносче...“

И се питам къде е гледал Евгени Бакърджиев, та вкупом с Мавзолея да не взриви и „този грозен цирей“. Вярно, Мавзолеят му се поопъна, та трябваше 7 дни докато го събори. Но може би това е бил нарочно търсен ефект, тъй като точно 7 дни са били потребни за изграждането му.

Така или иначе Бакърджиев е натрупал опит и би се справил блестящо и с новата задача, която българската общественост, в лицето на г-н Чертовенски, поставя на дневен ред – да се взриви „соцурода НДК“. Далеч по-ефектно и смислено от „подвига“ на Херострат, изгорил Храма на Арте-мида.

Но си мисля. Това далеч не е достатъчно. Нима Партийният дом, на пъпа на София, не е такъв „соцурод“ – дом на комунистическата върхушка, в лицето на ЦК на БКП.

Неслучайно депутатите от новото 45-о Народно събрание отказаха да заседават в тази прокълната от историята сграда. Защо да стърчи и тя с безсмисления си пилон, вместо да хвръкне във въздуха. А пък от лявата страна на това „соцчудовище“ е сграда, била дълги години Държавен комитет за планиране – бивша институция в България, създадена с цел да координира дейността на цялата отречена и заклеймена от времето планова икономика. И на нея мястото й е във въздуха.

Да не говорим за десетките, та и стотици сгради, дали подслон на разните му там окръжни, градски и районни комитети на Партията, не само в София, но и в цялата страна. Да, в цялата страна – Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Велико Търново, Сливен, Ямбол и още и още, дорде стигнем до Брезник, Малко Търново и Мелник. Представям си какъв триумф на възмездието ще е в един и същи ден, в един и същи час, всичко това да хвръкне във въздуха. Какво незабравимо огнено шоу би било това. Предлагам взривното събитие да бъде на паметния ден 10 ноември, когато народът се събуди освободен от тежкото комунистическо иго. Това ще бъде такъв фойерверк, който би могъл да се наблюдава и заснеме от Космоса.

​Понеже нямаме космически кораби в орбита, а и едва ли бихме успели за 6 месеца да изстреляме такъв кораб, да се обърнем за помощ към другите космически страни. Русия вероятно ще ни откаже по идеологически съображения, но САЩ едва ли ще ни скършат хатъра. Може да се заснеме прекрасен епизод, който да влезе в учебния материал за учениците от първи до дванайсети клас. За да знаят и да помнят, че няма никога повече да има комунистически „символи-уроди“.

​Г-н Бакърджиев, Вие сте на ход. Изпишете името си със златни букви, редом до това на идеолога на взривяването на „соцуроди“ г-н Чертовенски. И двамата носите прекрасното християнско име Евгени, което означава „благороден“. Какво по-благородно от това да ни отървете веднъж завинаги от прокобата „комунизъм“, с всичките й материални символи.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Денят е изпълнен с противоречия за Раците, безпричинна заядливост причинява проблеми на Водолеите САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Денят е изпълнен с противоречия за Раците, безпричинна заядливост причинява проблеми на Водолеите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Костадин Ангелов и Щабът за борба с COVID-19: Ваксинирахме над 30000 на ден! Чакаме още над 400 хиляди дози (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Костадин Ангелов и Щабът за борба с COVID-19: Ваксинирахме над 30000 на ден! Чакаме още над 400 хиляди дози (НА ЖИВО)
ново
Днес: 77
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това