Проф. Огнян Герджиков с оценка за номинацията за главен прокурор пред ПИК: Гешев е много добра кандидатура, има качества

Темида

Проф. Огнян Герджиков с оценка за номинацията за главен прокурор пред ПИК: Гешев е много добра кандидатура, има качества

94565
на 22.07.2019
Проф. Огнян Герджиков с оценка за номинацията за главен прокурор пред ПИК: Гешев е много добра кандидатура, има качества
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

"Той е активен човек и има качества. Номинацията е добра и не се нуждае от кой знае какъв коментар". В това бе категоричен топ юристът, дългогодишен преподавател, бивш премиер и председател на парламента проф. Огнян Герджиков по повод номинацията на зам.-главния прокурор Иван Гешев за поста на главен прокурор. 

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Както ПИК съобщи по-рано днес, всички 11 членове на прокурорската колегия към ВСС, както и съсловните организации на обвинителите и следователите, застанаха зад обща кадидатура и номинирата именно Гешев.

"Много важно е, че той има подкрепата на съсловните организации, както и цялата прокурорска колегия. Хората, които са около него, най-добре виждат и знаят какви са качествата му. Затова от тази гледна точка смятам, че Гешев е един добър възможен избор", коментира още Герджиков. По думите му в този избор ключова роля имат именно независимите колегии и той не бива да се политизира.

"Няма да противореча на Европа за добрата оценка за работата на специализираната прокуратура. Щом е дадена оттам такава оценка, тя е важна", коментира топ юристът и мотивите на прокурорите за номинацията на Гешев, сред които бе именно много високата оценка за работата му като ръководител на спецзвеното в разследването, дадена в последния доклад на Европейската комисия. 

Проф. Герджиков заяви, че не знае какви са нагласите на съдийската колегия във ВСС спрямо кандидатурата на Гешев, но се надява да го подкрепят.

"Би било добре да получи подкрепа и от съдийската колегия, но не знам какви са техните оценки", коментира юристът и бивш премиер. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 18
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК